ODBOJKA JE ZAVIJENA U CRNO: Jedna od najtrofejnijih igračica ikada PRONAĐENA MRTVA u svom stanu!

Autor:

Sport

22.09.2023

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilka Oliveira Valevksa preminula je u 43. godini.

ODBOJKA JE ZAVIJENA U CRNO: Jedna od najtrofejnijih igračica ikada PRONAĐENA MRTVA u svom stanu!

Foto: Pixabay.com/TaniaVDB

Odbojka i ujedno svetski sport zavijeni su u crno! U 43. godini života preminula je jedna od najtrofejnijih odbojkašica ikada, Brazilka Oliveira Valevska, odjavo je je odbojkaški savez te južnoameričke zemlje.

Čuvena igračica je u karijeri osvojila sve što se moglo osvojiti, počevši od Pan-Američkih, pa sve do Olimpijskih igara. Najveći uspeh bilo joj je zlato sa nacionalnim timom u Pekingu 2008. godine, a učestvovala je i na Igrama u Sidneju 2000. i Atini 2004. godine. Pronađena je mrtva u svom stanu u Sao Paulu a uzrok smrti još nije utvrđen.

Valevska je igrala za 11 klubova u Brazilu, dok je u Evropi nosila dresove ekipa iz Italije, Španije i Rusije. Karijeru je završila 2022. godine. Ona je na kraju karijere otišla u penziju sa porukom kako je srećna i zadovoljna.

 

 

- Moja karijera je bila predivna. Imam za mnogo toga da zahvalim svima - svojevremeno je rekla odbojkašica.

Reakcije na njenu smrt stižu sa svih strana. Najpre se oglasio njen bivši klub.

- Neka njen spomen i nasleđe nastave da sjaje kao izvor inspiracije za buduće generacije. Dres broj jedan, koji je nosila, je u našem timu postao besmrtan i zauvek će biti upamćen - poručili su oni, dok je oproštajnu poruku uputio i Odbojkaški savez Brazila.

- Valevska je bila posebna odbojkašica, njena karijera je za pamćenje. Ostaje samo da u ovim teškim trenucima izrazimo saučešće porodici - izjavio je Radames Latari, predsednik brazilske odbojkaške federacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading