SVETSKE ŠAMPIONKE PROGUTALE "KNEDLIČKE"! Srbija posle DRAME slomila Češku! Sve bliže OI u Parizu!

Autor:

Sport

20.09.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je četvrtu uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pošto je savladala Češku maksimalnim rezultatom 3:1 (po setovima 25:20, 25:22, 30:32, 25:20)

SVETSKE ŠAMPIONKE PROGUTALE "KNEDLIČKE"! Srbija posle DRAME slomila Češku! Sve bliže OI u Parizu!

Foto: www.profimedia.rs

Posle Ukrajine, Meksika i Kanade, vicešampionke Evrope su savladale i Čehinje, približivši se još više plasmanu na završni turnir u Parizu, koji se održava naredne godine. Za razliku od prethodna tri meča, međutim, Srbija je izgubila prvi set na turniru i to nakon velike drame u trećem periodu, rešenim rezultatom 32:30!

Bile su svetske prvakinje primorane da konstantno jure prednost rivalke u uvodnom periodu, pošto je Češka povela s 3:0 i do 8:7 držala kontrolu.

Ipak, naše devojke su najpre uspele da izjednače, usledila je rezultatska klackalica, da bi se kod 14:14 Srbija s dva vezana poena odlepila na 16:14. Ponovo su se vratile Čehinje, smanjivši na 20:19, da bi Gvidetijeve izabranice potom ostvarile četiri uzastopna poena i kod vođstva od 22:20 prvi set rešile u svoju korist s na kraju, ispostavilo se, ubedljivih 25:20.

Imala je Srbija ubedljivih 22:16 u drugom setu, ali je Češka serijom 5:0 u finišu smanjila na 23:22. Međutim, sa dva odlična napada Tijana Bošković je otklonila sve dileme i naša reprezentacija je udvostručila prednost u setovima 25:22.

Foto: Starsport

Katarina Lazović i Tijana Bošković

Vodila je Češka 14:11, ali se srpske odbojkašice nisu predavale i uspele su da izjednače rezultat, a potom i preokrenu u svoju korist. Pri vođstvu od 23:21 izgledalo je da pobeda ne može da izmakne, međutim, rivalke su s dva uzastopna poena stigle do preokreta i set lopte (23:24). Nisu je iskoristile, jer je Podanova poslala u mrežu, a servis Katarine Lazović je uz pomoć mreže završio u protivničkom polju za 25:24.

Nije tu bio kraj, jer su Čehinje ponovo izjednačile, da bi ponovo Srbija došla u situaciju da reši meč, međutim, Tijana je izblokirana od strane Gabrijele i drama se nastavila (26:26).

Sa dva uzastopna poena, češka selekcija je preokrenula na 27:28, da bi Boškovićeva razbila blok rivalki silovitim smečom za novo izjednačenje (28:28). Zablistala je tada Tijana i još jednim fantastičnim poenom donela Srbiji novu meč loptu, koja nije iskorišćena preko Katarine Lazović (29:29). Ta situacija odrazila se kod Lazovićeve te je pogršila, ali Čehinje nisu realizovale "poklon", pa je neizvesnost dobila kulminaciju (30:30). Ipak, rivalke su iskoristile petu meč loptu i odvele duel u četvrti set - 32:30.

To kao da je razbesnelo srpske odbojkašice, koje su daleko ozbiljnije ušle u naredni period i ekspresno stigle do ubedljive prenosti, ne dopuštajući Češki ni promil šanse više da je ugrozi, pa se na kraju radovala naša selekcija rezultatom 25:20.

Najbolja u našem timu bila je naravno Tijana Bošković, osvojila je 31 poen - 25 iz napada (46-25, 54 odsto), pet iz bloka uz jedan as. Odlično je pratila Maja Aleksić sa 15 poena (napad 20-11, četiri bloka). Bianka Buša je zabeležila 12 (napad 19-11, 31 prijem), a Sara Lozo 11 (30-10 napad). Jovana Stevanović je na kraju imala devet poena, a Katarina Lazović tri poena.

Kad je Češka u pitanju - Gabrijela Ovrošova je upisala 15 poena, Mihaela Mlejnikova 14, a Eva Hodanova 13 poena.

Ovom pobedom, Srpkinje su zadržale prvo mesto u A grupi, ispred Holandije (3-1) i Kine koja ima skor 3-0, ali i utakmicu manje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading