MALA LAVICA JE DOBILA IME: Oglasili se iz Zoološkog vrta na Paliću, njeno stanje otkriva kakav je PAKAO PREŽIVELA

Autor:

Vesti

22.09.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Zoološkog vrta na Paliću stigla je informacija da je ženka lava nedavno dijagnostikovana sa upalom digestivnog trakta i atrofijom mišića zadnjih nogu.

MALA LAVICA JE DOBILA IME:  Oglasili se iz Zoološkog vrta na Paliću, njeno stanje otkriva kakav je PAKAO PREŽIVELA

Foto: Tanjug/AP

Lavica

Ovo ukazuje na to da nije bila dovoljno hranjena i da nije imala priliku za dovoljno kretanja. Veterinari su odmah započeli terapiju nakon što su identifikovali upalu digestivnog trakta na osnovu analize krvi.

Takođe, lavica je dobila i ime Kikica tokom današnjeg rituala krštenja u Zoološkom vrtu Palić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo se da je ova ženka lava pronađena iznemogla i uplašena na Čantavirskom putu kod Subotice. Još uvek nije poznato kako je završila na tom mestu. Nakon pronalaska, brzo je prevezena u Zoološki vrt na Paliću gde je provela noć na sigurnom.

Veterinari su naglasili da je bila dehidrirana, izgladnela i da joj je temperatura tela bila niža nego što bi to bilo normalno za divlju mačku njenih godina.

Zoološki vrt na Paliću trenutno radi na pružanju neophodne nege i obnavljanju zdravlja Kikice. Osim toga, trude se da je postepeno uče da prepozna i prihvati svoju prirodnu hranu, budući da nikada nije imala priliku da oseti ukus mesa pre ovog trenutka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading