U FOLKLORNI ANSAMBL SVI SU DOBRODOŠLI! Zaigrajte kao pravi profesinalac

Autor:

Sport

19.09.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Folklorni ansambl Masuka veoma je popularan u Velikoj Plani

U FOLKLORNI ANSAMBL SVI SU DOBRODOŠLI!  Zaigrajte kao pravi profesinalac

Foto: Promo

Velika Plana daje različit sadržaj za mlade. Osim raznih sportova koji stanovnici ovog mesta mogu da se bave, oni koji imaju osećaj za ritam mogu se isprobati i u folkloru. Folklorni ansamb Masuka veoma je popularan u ovom kraju, tako da svako dete može da se oproba u srpskoj narodnoj igri. 

Da bi se deca i mladi upisali na folklor potrebna je velika volja i ljubav prema igri. Umetnički rukovodilac ansambla Davor Dinčić istakao je za Republika.rs da na folklor mogu da krenu i deca od samo četiri godine. 

Republika

Foto: Velika Plana

Ansambl Masuka

 

- Ansambl vrši upis za sve uzraste, najmlađa grupa je od 4 godine, veteranska grupa zavisi od želje igrača i nema starosno ograničenje. Polaznika ima u svakoj od grupa i nema nikakvih prepreka - rekao je Dinčić, a zatim je dodao: 
- Od opreme za probu su neophodni: kaiš, čista obuća sa tankim đonom, helanke ili trenerka, to je već stvar želje, majica i suknja do kolena. 

Folklorni ansambl Masuka sastoji se od 40 članova, a nastupe imaju širom zemlje. 


- Imamo dosta nastupa. Poslednje smo bili na festivalu ,,Zlatni opanak" , gde smo bili treći. Bili smo učesnici na šestom međunarodjnom festivalu u Bugarskoj "Folk nuance". Svakako mnogo putujemo i volimo da se družimo. Takođe, volimo folklor - zaključio je Dinčić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading