TO NAM SE NE DOPADA: Odbojkašice imale zamerku posle ubedljive pobede

Autor:

Sport

16.09.2023

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpkinje demolirale Meksikanke sa 3:0 i krenule prema Olimpijskim igrama u Parizu, ali nije sve bilo idealno.

TO NAM SE NE DOPADA: Odbojkašice imale zamerku posle ubedljive pobede

Foto: OSSRB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Srpkinje lete prema Parizu! Odbojkašice Srbije savladale su Meksiko sa 3:0 (25:16, 25:19, 25:23) u prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koji igraju u Kini i to sa pola gasa. Naime, selektor Đovani Gvideti odmarao je Maju Ognjenović i Tijanu Bošković, pa su pobedu kreirale Katarina Lazović sa 12 poena, dok su Ana Bjelica i Maja Aleksić dodale po 11, a Sara Lozo 10 poena. Imajući u vidu koliko su bile dominantne na terenu ne čudi da selektor i naše devojke pucaju od optimizma.

- Odradili smo posao, uradili smo ono što smo želeli. Nivo na kojem je bio naš rival nije bio neverovatan, verovatno je to i nas spustilo. To nam se naravno ne dopada. Mučili smo se na prijemu, trebalo je da budemo bolji u tom segmentu. Na kraju, dobili smo rezultat koji smo hteli. Spremamo se za Ukrajinu. Turnir je takav da nema mnogo vremena da se razmišlja o ovom meču, ja sam već sada spremam Ukrajinu. Ta utakmica čeka nas već sutra - rekao je Gvideti.

Republika

Foto: OSSRB

Đovani Gvideti i odbojkašice Srbije

Naime, drugi meč na turniru Srpkinje će odigrati u nedelju protiv Ukrajine od 10 časova po srpskom vremenu.

Rezultatski bi se reklo da nije bilo teško, i zaista nije bilo mnogo teško. Međutim, kao i svaka prva utakmica na nekom takmičenju, naporna je. Naročito kada se igra u 10 ujutru. Otvorile smo takmičenje kako treba. Naravno da se to očekivalo protiv Meksika, kvalitet je na našoj strani. Ali ovo je samo jedan korak, čeka nas Ukrajina koja je sigurno kvalitetnija. Idemo dalje, korak po korak do Pariza - poručila je Slađana Mirković.

Kada je u pitanju raspored takmičenja, Srpkinje će posle Ukrajine u utorak na megdan Kanađankama opet u četiri časa po našem vremenu. Zatim sledi duel sa Češkom (sreda, 10 časova), u petak će odmeriti snage sa Dominikanskom Republikom (4.00), dok će im u subotu rival biti Holandija od 10 časova. Srbija će u poslednjem kolu, u nedelju od 13.30, igrati protiv Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading