SRPKINJE NIKAD BLIŽE OI: Odbojkašice krenule prema Parizu

Autor:

Sport

16.09.2023

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meksikanke pojedene za doručak bez Tijane i Maje.

SRPKINJE NIKAD BLIŽE OI: Odbojkašice krenule prema Parizu

Foto: OSSRB

Sara Lozo i Maja Aleksić

Odbojkašice Srbije ubedljivo su startovale u kvalifikacijama za Olimpijske igre naredne godine u Parizu. Svetske prvakinje i evropske vicešampionke su savladale Meksiko sa 3:0 (25:16, 25:19, 25:23) u prvom meču kvalifikacionog turnira koji igraju u Kini.

Koliko su naše devojke bile dominantne svedoči to što je selektor Đovani Gvideti odmarao Maju Ognjenović i Tijanu Bošković, već su šansu dobile Slađana Mirković i Ana Bjelica. U takvoj postavi na kraju je najefikasnija bila Katarina Lazović sa 12 poena, po 11 su imale Ana Bjelica i Maja Aleksić, Sara Lozo je dodala 10, Mina Popović osam. Na drugoj strani po devet poena su imale Ester Kastro i Margarita Topete, dok su po osam upisale Žoselin Urijas i Karen Rivera.

Drugi meč na turniru Srpkinje će odigrati u nedelju protiv Ukrajine od 10 časova po srpskom vremenu. Zatim za Gvidetijeve izabranice sledi slobodan dan, a u utorak će na megdan Kanađankama opet u četiri časa po našem vremenu. Zatim sledi duel sa Češkom (sreda, 10 časova), u petak će odmeriti snage sa Dominikanskom Republikom (4.00), dok će im u subotu rival biti Holandija od 10 časova. Srbija će u poslednjem kolu, u nedelju od 13.30, igrati protiv Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading