FERŠTAPEN ISPISAO ISTORIJU: Holanđanin slavio u Monci i ušao u ANALE Formule 1!

Autor:

Sport

03.09.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan uspeh najboljeg vozača današnjice.

FERŠTAPEN ISPISAO ISTORIJU: Holanđanin slavio u Monci i ušao u ANALE Formule 1!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Maks Ferštapen, holandski vozač Red Bula, zabeležio je impresivan uspeh u Formuli 1, postavivši rekord za najviše uzastopnih pobeda u šampionatu. Ferštapenova deseta uzastopna pobeda došla je na trci Velika nagrada Italije u Monci, čime je nadmašio prethodni rekord koji je držao Sebastijan Fetel iz 2013. godine sa devet uzastopnih pobeda.

Ova impresivna serija Ferstapena potvrđuje njegovu dominaciju u svetu Formule 1. U Monci, iako nije startovao sa pol pozicije (koju je zauzeo vozač Ferarija, Karlos Sajns), Ferstapen je uspeo da preuzme vodeću poziciju u 15. krugu trke i sigurnom vožnjom zadrži svoju poziciju do kraja.

Karlos Sajns, iako je imao obećavajući početak trke, suočio se sa razočaravajućim trenucima tokom trke, što mu je na kraju koštalo prvo mesto. Ferštapenov klupski kolega, Serhio Peres, iskoristio je priliku u finišu trke da pretekne Sajnsa i zauzme drugo mesto na podijumu.

Šarl Lekler i Džordž Rasel su zauzeli četvrto i peto mesto, doke je Luis Hamilton, jedan od najvećih imena u Formuli 1, završiona šestoj poziciji. Aleks Albon, Lando Noris, Fernando Alonso i Valteri Botas su završili u prvih deset.

Nakon uzbudljive trke u Monci, sledeća stanica u šampionatu Formule 1 je Singapur, gde će se vozači ponovo suočiti sa zahtevnim stazama i snažnom konkurencijom. Ova trka obećava još uzbuđenja i dramatičnih trenutaka u sezoni.

Ferstapen drži prvo mesto u generalnom plasmanu vozača sa 364 boda, dok je Peres drugi sa 219.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading