NIKO KAO MAKS: Nijedan drugi vozač u Red Bulu ne bi bio toliko dominantan!

Autor: Tanjug

Sport

28.08.2023

23:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasan je stav direktora austrijskog tima.

NIKO KAO MAKS: Nijedan drugi vozač u Red Bulu ne bi bio toliko dominantan!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Direktor Red Bula Kristijan Horner izjavio je da je vozač ovog tima Holanđanin Maks Ferštapen "nedodirljiv" ove sezone u šampionatu Formule 1, prenosi "Skaj sports".

Ferštapen je u nedelju pobedio na Velikoj nagradi Holandije, a to je bio deveti uzastopni trijumf vozača Red Bula. On je izjednačio rekord iz 2013. godine, koji je postavio Nemac Sebastijan Fetel, koji je takođe vozio za Red Bul.

- Mislim da je, tiho u sebi, veoma ponosan na ono što radi i ostvaruje. Rekord koji je Sebastijan postavio 2013... Pobediti u devet trka uzastopno je suludo, mislim da niko od nas nije mogao da zamisli da će se to neki drugi vozač postići u našoj ekipi - rekao je Horner.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kristijan Horner

On je istakao da u ovom trenutku nijedan drugi vozač ne bi mogao da ostvari rezultat, koji je postigao Ferštapen.

- Mislim da je Maks u periodu karijere u kojoj je jednostavno nedodirljiv. Mislim da nijedan od ovih vozača ne bi mogao da uradi to što on radi u tom bolidu - dodao je direktor Red Bula.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Ferštapen je trenutno prvi u generalnom plasmanu vozača sa 339 bodova. On je 2021. i 2022. osvojio titule u F1.

- Biti njegov timski kolega je, u nekim aspektima, najnezavidniji posao pošto je lestvica toliko visoko podignuta. Veoma je teško i mislim da smo u ovom trenutku svedoci vozača koji je najbolji u generaciji. Sjajno je gledati i učestvovati u tome, njegovom osećaju, samopouzdanju i posvećenosti - zaključio je Horner.

Naredna trka u F1 biće vožena trećeg septembra za Veliku nagradu Italije na stazi u Monci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading