NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: Ferštapen izjednačio Fetelov rekord po broju uzastopnih pobeda!

Autor:

Sport

27.08.2023

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško će Maksu neko uzeti titulu iz ruku.

NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: Ferštapen izjednačio Fetelov rekord po broju uzastopnih pobeda!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Aktuelni šampion sveta u Formuli 1, Holanđanin Maks Ferštapen, pobednik je prve trke nakon letnje pauze u tekućoj sezoni.

Vozač Red Bula je slavio u svojoj domovini, na stazi Zandvort.

Trka za Veliku nagradu Holandije prekinuta je osam krugova pre kraja, pošto je Gvanju Džou izleteo usled obilnih padavina.

U tom trenutku je Ferštapen bio vodeći, imao je veliku prednost, ali je sve to palo u vodu, pošto se poslednjih osam krugova vozilo iz početka.

Ipak, Maks ni tada nikome nije dozvolio da ga ugrozi, pa je rutinski došao do nove pobede, devete zaredom, čime je izjednačio rekord Sebastijana Fetela po broju uzastopnih trijumfa.

Fernando Alonso iz Aston Martina je drugi prošao kroz cilj, a na podijumu se našao i Alpinin Pjer Gasli.

Red Bulov drugi vozač, Serhio Perez, zauzeo je četvrtu poziciju, ispred Karlosa Sainca u Ferariju i Mercedesovog Luisa Hamiltona.

Lando Noris iz Meklarena je trku završio sedmi, a do bodova su došli još Vilijamsov Aleks Albon, Meklarenov ruki Oskar Pjastri i vozač Alpine Esteban Okon.

Ovim trijumfom je Ferštapen dodatno uvećao prednost u generalnom plasmanu i sada vodi sa čak 339 bodova, a daleko iza njega na drugom mestu je Perez sa 201. Alonso je osvojio 168, Hamilton ima 156, a trocifren je još samo Sainc sa 102, dok su Lekler i Rasel sakupili po 99.

Naredna trka vozi se već narednog vikenda u Italiji, na legendarnoj Monci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading