TOTALNA DOMINACIJA: Ferštapen na pol poziciji na Velikok nagradi Holandije!

Autor:

Sport

26.08.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan performans pred svojim navijačima.

TOTALNA DOMINACIJA: Ferštapen na pol poziciji na Velikok nagradi Holandije!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Održane su kvalfikacije za Veliku nagradu Holandije, a vozač Red Bula, Maks Ferštapen, započeće trku pred svojim navijačima sa pol pozicije. Njegov briljantan nastup u kvalifikacijama rezultirao je vremenom od 1:10,567 minuta, čime je pred domaćom publikom na stazi u Zandvortu osvojio svoju osmu pol poziciju ove sezone.

Lando Noris iz tima Meklaren ostvario je drugo mesto u kvalifikacijama, sa zaostatkom od 0,537 sekundi, dok će sa treće pozicije krenuti Džordž Rasel iz Mercedesovog tima, sa zaostatkom od 0,727 sekundi.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Williamsa, Aleksander Albon, dok je Fernando Alonso iz Aston Martina osvojio peto mesto. Karlos Sainz iz Ferarija će startovati sa šeste pozicije, dok će Serhio Peres, vozač Red Bulla, startovati sa sedmog mesta.

Oskar Pjasti iz Meklarena je osmi, dok je Šarl Lekler iz Ferarija bio deveti. Logan Sardžent iz Villiamsa zaokružuje najboljih deset u ovim kvalifikacijama.

Potpuno je podbacio sedmostruki svetski šampion, Luis Hamilton iz Mercedesa, pošto će trku početi sa 13. pozicije, čime je šanse za podijum sveo sebi na minimum

Holandska trka označava povratak šampionata Formule 1 nakon letnje pauze, a Red Bul je tokom sezone do sada upisao svih 12 pobeda.

Trka za Veliku nagradu Holandije će se održati u nedelju od 15 časova, a videćemo da li će neko konačno uspeti da zaustavi ovaj moćan tim, ili će Ferštapen, ili možda Perez, stići do novog trijumfa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading