ANGELINA TOPIĆ SKAČE ZA SVETSKU MEDALJU: Evo gde i kada možete pratiti nastup mlade Srpkinje u VELIKOM FINALU!

Autor:

Sport

27.08.2023

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaće da donese našoj zemlji drugo odličje sa Svetskog prvenstva u Budimpešti.

ANGELINA TOPIĆ SKAČE ZA SVETSKU MEDALJU: Evo gde i kada možete pratiti nastup mlade Srpkinje u VELIKOM FINALU!

Foto: Starsport

Angelina Topić na SP u atletici

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić, koja je nedavno napunila 18 godina, uspela je da u petak sebi obezvedi vizu za veliko finale Svetskog prvenstva u atletici, u disciplini skok uvis.

Topićeva, inače osvajačica bronze sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Minhenu, uspela je da u trećem pokušaju preskoči visinu od 192 cm, i tako sebi osigura mesto u finalu.

Mučila se mlada Angelina na toj visini, rušila je letvicu prva dva puta, a zatim je iz trećeg pokušaja zabeležila nebeski skok, a išla je toliko visoko da nema sumnje da je taj skok bio negde oko dva metra.

Foto: Tanjug/AP

Srpska atletičarka Angelina Topić

Ono što je najbitnije jeste da je srpska skakačica uspela da sebi obezbedi prvi put mesto u finalu nekog šampionata sveta, a večeras će pokušati i da stigne do prve medalje sa svetskih prvenstava.

Finale Svetskog prvenstva u skoku uvis zakazano je za poslednji dan takmičenja, u nedelju od 20.05, a tada će mlada srpska atletičarka pokušati da se domogne medalje u izuzetno jakoj konkurenciji. Prenos možete pratiti na programima Radio televizije Srbije.

Podsetimo, Srbija je na prvenstvu u Budimpešti stigla do prvog zlatnog odličja u istoriji, a za to je zaslužna Ivana Vuleta, koja je nestvarnim skokom od 7,14 stigla do prvog mesta u skoku udalj. Osim nje i Angeline, plasman u finale je obezbedio i Armin Sinančević, koji je završio kao deveti u bacanju kugle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading