FE-NO-ME-NA-LNO! Bravo Angelina! Topićeva je u finalu Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

25.08.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale Svetskog prvenstva, koje se održava u Budimpešti,

FE-NO-ME-NA-LNO! Bravo Angelina! Topićeva je u finalu Svetskog prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

Ono što nije uspela u juniorskoj konkurenciji, najbolja mlada sportistkinja Evrope u prošloj godini ispravila u seniorskoj i zablistala u kvalifikacijama preskočivši visinu 1,92 metra, pa će se takmičiti za osvajanje medalje na Šampionatu sveta u prestonici Mađarske!

Ukupno 35 devojaka bilo je podeljeno je u dve grupe, a odmah je postalo jasno da će do finala doći one koje budu prebacile normu od 1.94.

Poput većine takmičarki i Angelina Topić je odlučila da ne preskače visinu od 1,75, pa je tek od 1.80 izašla na zaletište.

Foto: Tanjug/AP

 

Bez problema je preskočila ovu prepreku, a iz prve je "letela" i u narednoj seriji kada je lestvica bila podignuta na 1.85 metara.

Za razliku od Angeline, šest skakačica je podbacilo na ovoj visini (1.85m), pa je čak sedam devojaka eliminisano već tada, pošto Jana Koščak nije ni započela takmičenje.

Kao i u prethodna dva slučaja, Topićeva je sa lakoćom uspela da preskoči i prepreku od 1.89 metara, pokazavši nadmoć među daleko starijim rivalkama.

Ipak, na premijernom pokušaju pri visini 1,92 srpska atletičarka je prvi put danas kiksirala i oborila letvicu, međutim na "popravnom", Angelina je zablistala i poletela do finala, gde će se sa još 11 takmičarki u paklenoj konkurenciji boriti za neku od medalja.

Finale Svetskog prvenstva u skoku uvis zakazano je za poslednji dan takmičenja, u nedelju od 20 časova i pet minuta.

Osim Srpkinje, u finale su se plasirale: Jaroslava Mahučik, Eleanor Paterson, Lamara Distin, Morgan Lejk, Elena Kuličenko, Vašti Kaningem, Nikola Olisadžers.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading