PAGONIS SPASAVA BROD KOJI TONE - Čuveni kik bokser želi na čelo jednog od najtrofejnijih srpskih sportova

Autor:

Sport

19.07.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako postanem predsednik Kik boks saveza Srbije vratiću naš sport na staze uspeha. Obezbedio sam sredstva za vraćanje sedam miliona dinara duga koje je napravilo prethodno rukovodstvo, poručio je Nenad Pagonis.

PAGONIS SPASAVA BROD KOJI TONE - Čuveni kik bokser želi na čelo jednog od najtrofejnijih srpskih sportova

Foto: Privatna arhiva

Nenad Pagonis

Nazire se svetlo na kraju tunela, za srpski kik boks stižu bolji dani. Trofejni sport nalazi se u velikoj krizi, prethodno rukovodstvo Kik boks saveza Srbije podnelo je ostavke posle brojnih kontroverzi, a ruku spasa nudi naš proslavljeni kik bokser Nenad Pagonis, koji je spreman da preuzme kormilo i izvuče brod koji tone.

Na niske grane je spao srpski kik boks, nekada najtrofejniji neolimpijski srpski sport. Sve bi moglo da se promeni na izbornoj skupštini 29. jula ako Pagonis dobije poverenje među kandidatima koji su dobili podršku dvocifrenog broja domaćih kik boks klubova, članova saveza. On je za Republiku potvrdio da će biti jedan od kandidata za novog predsednika.

Foto: Privatna arhiva

Veliki šampion - Nenad Pagonis

Kako je poručio desetostruki svetski i trostruki evropski šampion, rešio je da se upusti u borbu za bolje sutra svojih naslednika i direktno im pomogne sa mesta prvog čoveka Kik boks saveza Srbije. Nenad je naglasio da je cilj kandidature to što želi da pomogne kik bokserima, poboljša im uslove i olakša put ka novim svetskim i evropskim medaljama. Pre svega da imaju bolje uslove za pripreme i najkvalitetniju opremu. Zato će sve kontakte koje je ostvario u svetu sporta i privrede staviti u funkciju nacionalnog saveza.

- Ukoliko bih postao predsednik Kik boks saveza Srbije fokus u naredne četiri godine bio bi na poboljšanju rada klubova. Radio bih na obezbeđivanju pomoći klubovima, unapređenju sistema takmičenja, medijskoj pažnji domaćem kik boksu - poručio je Pagonis.

Prethodno rukovodstvo je podnelo ostavke zbog suočavanja s optužbama za brojne malverzacije, a u kasi saveza je ostao veliki minus. Trofejni kik bokser poručuje da će rupa u kasi odmah biti popunjena, odnosno da će dati sve od sebe da savez izvuče iz problema i katastrofalne situacije u kojoj je ostavljen usled lošeg upravljanja prethodne garniture.

Foto: Privatna arhiva

 

- Obezbedio sam sredstva za vraćanje tih sedam miliona dinara duga, ali i garancije za podizanje godišnjeg budžeta. Obezbedio sam i generalnog sponzora, poznatog proizvođača sportske opreme. Namera mi je da obilazimo sve kik boks klubove u Srbiji, ali i osnovne i srednje škole i da popularizujemo naš sport. Zaista želim da kik boks u Srbiji vratim na stare staze slave. Znam da ima onih koji će i ovde pokušati da me ospore i da tvrde da kik boks kod nas nikada nije ni bio na stazama slave, ali to je već do njih, ja znam šta smo nekada sve postizali - jasan je Pagonis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading