RONJENJE NADOHVAT RUKE! Savladajte ovaj neobični sport i upoznajte lepote jezera na Adi Ciganliji

Autor:

Sport

19.07.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi pomisle da je za ronjenje potrebno da se nađemo u nekoj morskoj sredini, to nije tačno. U čarima ovoga sporta možemo uživati u sred Beograda.

RONJENJE NADOHVAT RUKE! Savladajte ovaj neobični sport i upoznajte lepote jezera na Adi Ciganliji

Foto: Bob Bobisavljević

Ronjenje je danas jedan od spotova koji se veoma brzo širi svetom, a u poslednje vreme je veoma popularan i u srpskoj prestonici. Posebno tokom letnjeg perioda, kada veliki broj Beograđana žele da se upoznaju s ovom sportskom disciplinom.

Iako su pomislili da je za ronjenje potrebno da se nađemo u nekoj morskoj sredini, to nije tačno i u čarima ovoga sporta možemo uživati u sred Beograda, tačnije na Adi Ciganliji. Tim povodom smo razgovarali s istruktorom ronjenja Janezom Kranjcem, koji je istakao da ovom sportom mogu da se bave i stari u mladi.

Republika

Foto: Bob Bobisavljević

 

- Ovo je rekreativna aktivnost, pa godine i nisu glavni ograničavajući faktor. Naravno, roni se u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima. Najstariji član kluba ima preko 70 godina a aktivan je u klupskim akcijama - rekao je Janez.

Takođe, on nam je otkrio da nije potrebna posebna fizička spremnost da bi se bavili ovim sportom.

- Nekada davno, ako bi ste želeli da postanete ronilac bilo je neophodno da budete odličan plivač, čeličnog zdravlja, u odličnoj kondiciji. Danas, zahvaljujući razvijanju opreme, ali i sa novim saznanjima iz hiperbarične medicine, ronjenje je postalo dostupno mnogo većem broju ljudi. Časovi se sastoje iz teorije, koju polaznik može on-line da savladava, kroz aplikaciju, zatim iz praktične obuke. Nakon završetka obuke, kursista stiče međunarodni SSI sertifikat, koji je priznat u celom svetu - objasnio nam je instruktor u Svetu ronjenja.

Foto: Janez Kranjc

Janez Kranjc

Građani Beograda mogu bez ikakvih ograničenja da se isprobaju u ovom sportu.

- Da bi se bavili ronjenjem potrebna je samo želja. Cena kursa je 250 evra, pod to spada celokupna obuka. Termini su svakog dana, kad polazniku odgovora. Nije potrebno da se oformi grupa. Od opreme je samo potrebno imati osnovne stvari za plažu, a ostalo se dobija na času - zaključio je Janez.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading