NESTVARNE VESTI: Legendarni Rusi uzeli naš pasoš - šampion Evrope ubuduće nastupa pod zastavom Srbije!

Autor:

Sport

15.05.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna situacija za našu zemlju i razvoj ovog sporta.

NESTVARNE VESTI: Legendarni Rusi uzeli naš pasoš - šampion Evrope ubuduće nastupa pod zastavom Srbije!

Foto: Tanjug/AP

navijači Srbije

Aleksej Sarana i Aleksandar Pretke, poznati šahisti iz Rusije, ubuduće će nastupati pod zastavom Srbije.

Na ovaj način, naša zemlja je dobila čak dvojicu igrača u Top 50 na svetu, čime tek nekoliko zemalja može da se pohvali.

Povod je, naravno, rat u Rusiji, ali je naravno naš Savez oberučke prihvatio da Sarana i Pretke ubuduće nastupaju pod našom zastavom, pogotovo kada se uzme u obzir da je mladi Sarana nedavno postao prvak Evrope.

Sarana je u razgovoru za portal "chess.com" objasnio razloge napuštanja Rusije:

- Mnogo volim Rusiju, ali mrzim sve političke stvari. Ovo što naša vlada sada radi je apsolutno odvratno. Ne mogu to da prihvatim, ali ne mogu ništa da uradim povodom toga. Nemam simpatija za ovaj rat, svi razlozi su apsolutno strašni - rekao je Sarana za pomenuti portal.

Sada su otklonjene i sve ostale prepreke, FIDE, svetska šahovska organizacija, je potvrdila da njih dvojica mogu u budućnosti da igraju za Srbiju, čime je naša zemlja dobila dva ogromna pojačanja.

Inače, Sarana je napustio Rusiju kako bi učestvovao na turniru u Beogradu. Ipak, posle toga je odlučio da ostane u prestonici Srbije zajedno sa bratom, da iznajmi stan i nastavi život u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading