Dodik, da bi otišao kod Putina, prvo pozove i pita Ameriku!

Autor:

Vesti

12.05.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Dodik ne bi mogao da ode u Rusiju kod Putina da mu to ne odobri Amerika, rekao je politički analitičar Branko Radun u emisiji "Mat" BN televizije.

Dodik, da bi otišao kod Putina, prvo pozove i pita Ameriku!

Foto: printscreen

Komentarišući Dodikovu najavu da će 23. maja putovati u Moskvu kod Putina, Radun kaže da to ne može bez odobrenja Amerike.

- Ne možete da idete u Rusiju ako to ne odobre Amerikanci, da se ne lažemo, takva je situacija jer je Balkan američka interesna sfera. Ako želi nešto da uradi, naročito sad usred rata, ne može da ide u Rusiju bez odobrenja, jer možda ne bi imao gde da se vrati - kaže Radun.

Put u Moskvu, Radun objašnjava ovako:

- Neko iz Dodikovog tima nazove nekog u Vašingtonu i Londonu i kaže im da bi on da ide u Rusiju. Pitaju Vašington da li imaju neka pitanja za Putina, neki predlog, da li bi pristao da se povuče sa ovog ili onog mesta, prosto da mu ispipaju puls, i Dodik posle toga odlazi kod Putina.

Prema njegovim rečima, i Putin zna da Dodik ne dolazi tek tako.

- I Putinu odgovara da mu neko dođe u ovoj situaciji kada se Evropa potpuno odvojila od Rusije kojoj nije samo uvela sankcije nego je eliminisala Ruse iz svega - kaže Radun.

Podseća da je Dodik doveden na vlast kao čovek Zapada i kao jedini koji tada nije želeo nezavisnost Srpske i ujedinjenje sa Srbijom.

On ima veze i jak lobi u centrima moći, pre svega u Vašingtonu, ali i u Evropi.

- BiH je protektorat Zapada i niko ne može da bude na vlasti ako u velikoj meri ne odgovara politici Vašingtona, Brisela i Berlina - kazao je Radun, i dodao da je Dodiku dosta pomogao i Izrael da ostane na pozicijama koje je imao, a Rusi su uvek bili prisutni zbog novca i investicija.

(24 sedam)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading