BRITNI GRAJNER PONOVO NA TERENU: Legenda američke košarke zaigrala posle 10 meseci ZATOČENIŠTVA u zatvoru!

Autor:

Sport

14.05.2023

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna igračica je gotovo godinu dana bila u ruskom zatvoru.

BRITNI GRAJNER PONOVO NA TERENU: Legenda američke košarke zaigrala posle 10 meseci ZATOČENIŠTVA u zatvoru!

Foto: Tanjug/AP

Američka košarkašica Britni Grajner ponovo se našla na parketu jedne dvorane u okviru WNBA lige, nakon što je gotovo deset meseci provela u zatočeništvu, u jednom ruskom zatvoru.

Podsetimo, ona je uhapšena na aerodromu u Rusiju, a među njenim stvarima pronađene su i nedozvoljene suspstance, pa je ona prvo zadržana na aerodomu, a kasnije i prebačena u zatvor.

Sada, posle 294 dana koje je provela iza rešetaka, Grajnerova se ponovo našla na terenu, i to u dresu Finiks Merkjurija, sa kojim je nedavno potpisala jednogodišnji ugovor. Odigrala je meč za svoj tim, ubacila je 10 poena i jasno stavila do znanja da će ponovo biti ona stara. 

To što sam danas ovde mnogo mi znači -rekla emotivna Griner i izazvala ovacije na tribinama.

Meč je uživo pratila je njena supruga Šarel Griner, koja joj je pružala najveću podršku dok je bila u ruskom zatvoru. Ona je svakodnevno vršila neviđen pritisak na američke vlasti, a javno je zahtevala pomoć tamošnje vlade da se više angažuje oko njenog slučaja i ubrza povratak kući legendarne košarkašice.

Podsetimo, Grajnerova je od 2015. godine igrala u Rusiji, za ekipu Ekaterinburg, sa kojim je četiri puta postala šampionka Evrope. Nastupala je i za reprezentaciju Amerike, a uspela je da osvoji dva zlata na Olimpijskim igrama, 2016. i 2021. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading