SRBIJA KREĆE U BORBE ZA MEDALJE! Određen sastav za Svetski kup!

Autor:

Sport

05.05.2023

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Streljačka reprezentacija Srbije učestvovaće na Svetskom kupu u Bakuu od 10. do 14. maja.

SRBIJA KREĆE U BORBE ZA MEDALJE! Određen sastav za Svetski kup!

Foto: Streljački savez Srbije

Stručni štab Streljačkog saveza Srbije je za takmičenje u glavnom gradu Azerbejdžana odredio ekipu od 13 članova.

U sastavu su za disciplinu pištolj - žene: Zorana Arunović, Jovana Todorović, kao i muškarci: Damir Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić. Za disciplinu puška - žene: Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović, Sanja Vukašinović, kao i muškarci: Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Milutin Stefanović i Marko Ivanović.

Stručni štab čine selektor za pištolj Jasna Šekarić, trener za pištolj Goran Mikec i Jelena Arunović, kao i treneri za pušku Stevan Pletikosić, i Alina Sebić.

Sportski direktor SSS Dragan Marković kaže da je predstojeći Svetski kup jedno od najvažnijih takmičenja u prvoj polovini godine.

- Baku će u drugoj polovini avgusta biti domaćin Svetskog prvenstva u istom sportskom centru na kome će biti održan Svetski kup. U programu za ovu smo sezonu smo planirali brojniju ekipu za Svetski kup u Bakuu, upravo zbog toga što je predstojeći turnir svojevrsna priprema za Svetsko prvenstvo. Skoro svi reprezentativci koji idu na Svetski kup će učestvovati i na Svetskom prvenstvu, pa će im predstojeće takmičenje mnogo značiti da osete atmosferu i upoznaju borilišta - rekao je Marković.

Foto: Twitter/Printscreen/Team Serbia

Andrea Arsović

Svetski kup u Bakuu će biti prvo međunarodno takmičenje u ovoj godini koje će biti održano po konačnoj verziji pravila koja će važiti i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Međunarodna sportska streljačka federacija (IŠF) je nedavno, posle odobrenja Međunarodnog olimpijskog komiteta, odlučila da će finala u Parizu biti održana po istom formatu kao i na OI u Tokiju. Promene koje su u međuvremenu pravljene više nisu na snazi, u finalima neće biti duela za zlato.

- U Bakuu će nas predstavljati svi seniorski reprezentativci, imamo jaku reprezentaciju, stoga verujemo da mogu da uđu u borbu za finala i medalje u vrlo jakoj konkurenciji - istakao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading