POLITIKA MU DOŠLA GLAVE: Višegodišnja suspenzija za Borka!

Autor:

Sport

24.04.2023

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati golman ima osam dana fore da uloži žalbu.

POLITIKA MU DOŠLA GLAVE: Višegodišnja suspenzija za Borka!

Foto: EHF

Olimpijski komitet Severne Makedonije (OKSM) suspendovao je na četiri godine golmana RK Vardar iz Skoplja Borka Ristovskog.

U odluci Disciplinske komisije se navodi da je Borko kažnjen zato što je "kao predstavnik političke stranke u televizijskoj emisiji 'Za ili protiv', 2. marta, iznosio grube laži, klevete i širio neistine na račun predsednika OKSM Daniela Dimevskog, koje bi mogle biti štetne i po taj komitet, federacije članice i sportiste".

Odluka je doneta pre tri nedelje, a u njoj se takođe navodi da je "optuženi Ristovski prekršio član 17 Disciplinskog pravilnika OKSM" i "zabranjeno mu je da radi u olimpijskim sportovima četiri godine".

Ristovskom je kao otežavajuća okolnost uzeto to da "optuženi pokazuje posebnu odlučnost i bezobzirnost, da se nije pokajao i javno izvinio predsedniku OKSM, da vrši političku propagandu i da u kontinuitetu nastupa klevetnički i prema drugim sportistima i sportskim funkcionerima".

Čuvar mreže Vardara ima osam dana da protiv odluke podnese žalbu Upravnom odboru OKSM.

Prijavu protiv Borka je u martu mesecu podneo prvi čovek OKSM Daniel Dimevski, a rešenje je dostavljeno i Rukometnoj federaciji Makedonije, kao i Rukometnom klubu Vardar 1961, za koji brani 40-godišnji golman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading