DRASTIČNE PROMENE U FORMULI 1: Ukida se KAZNA, menja se čitav poredak?

Autor:

Sport

15.04.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje nije završena saga o završnici Velike nagrade Australije.

DRASTIČNE PROMENE U FORMULI 1: Ukida se KAZNA, menja se čitav poredak?

Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen pobedio je na Velikoj nagradi Australije, koja je vožena u šampionatu Formule 1 na stazi "Albert park" u Melburnu.

Holandski vozač je trijumfom u Melburnu stigao do druge pobede ove sezone, a 37. u karijeri, dok je drugo mesto osvojio vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton. Na trećem mestu se našao Fernando Alonso, koji se na podijumu našao nakon što je Karlos Sajns kažnjen sa pet sekundi, nakon incidenta koji je izazvao u poslednjem krugu.

Ipak, poslednji krug ove trke je poništen, ali iz nekog razloga nije kazna za vozača Ferarija, koji je na kraju završio na 11. mestu. Ipak, saga je daleko od kraja.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Sajns, vozač Ferarija

FIA je zakazala novo saslušanje za 18. april kada će se doneti konačna odluka za Karlosa Sajnsa.

Ferari i Sajns uputili su žalbu jer je španski vozač kažnjen za dešavanja u krugu koji je i zvanično poništen, pa Fernando Alonso nije ni bio oštećen.

Karlos Sajns i Fred Vaser su bili jako frustrirani nakon kazne, FIA nije ni razgovarala sa njima nakon trke pa je usledila i pomenuta žalba da bi u noći između petka i subote po našem vremenu FIA objavila da će se uskoro doneti konačna odluka.

Njih dvojica su pozvani na virtualno saslušanje 18. aprila u 8 časova ujutru po našem vremenu pa ćemo videti da li će se kazna Karlosa Sajnsa ukinuti ili ostati na snazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading