NEZAPAMĆEN ŠOK NA VN AUSTRALIJE: FIA menja PLASMAN nakon KATASTROFE?

Autor:

Sport

02.04.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najčudnijih krajeva neke trke u najbržem karavnau na svetu.

NEZAPAMĆEN ŠOK NA VN AUSTRALIJE: FIA menja PLASMAN nakon KATASTROFE?

Foto: Tanjug

Maks Ferstapen i Luis Hamilton

Rukovodstvo Hasa uložilo je danas žalbu Međunarodnoj automobilskoj federaciji (FIA) na konačan plasman trke za Veliku nagradu Australije, saopšteno je iz Formule jedan.

Vozač Hasa Danac Kevin Magnusen odustao je u 54. krugu, pošto je ostao bez zadnje desne gume zbog čega je trka bila prekinuta.

Drugi vozač Hasa Nemac Niko Hulkenberg je posle drugog i poslednjeg restarta trke stigao do četvrtog mesta. Međutim, zbog novih incidenata trka je prekinuta i završena je iza sigurnosnog automobila.

Foto: Tanjug

Maks Ferštapen je pobednik VN Australije

Hulkenberg je osvojio sedmo mesto, pošto je FIA odlučila da se na kraju ne gleda plasman posle drugog restarta, već da na snazi ostanu prethodni rezultati.

FIA još nije odgovorila na žalbu Hasa. Prvo mesto na VN Australije osvojio Holanđanin Maks Ferstapen iz Red Bula, drugi je bio Britanac Luis Hamilton iz Mercedesa, dok je treća pozicija pripala Fernandu Alonsu iz ekipe Aston Martin.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 30. aprila za VN Azerbejdžana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading