NEZAPAMĆENI CIRKUS U MELBURNU! Istorijski KOLAPS na VN Australije! Tri PREKIDA i trijumf ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

02.04.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen pobedio je na Velikoj nagradi Australije, koja je vožena u šampionatu Formule 1 na stazi "Albert park" u Melburnu.

NEZAPAMĆENI CIRKUS U MELBURNU! Istorijski KOLAPS na VN Australije! Tri PREKIDA i trijumf ŠAMPIONA!

Foto: Tanjug

Aktuelni šampion "najbržeg cirkusa na svetu" je prvi put u karijeri pobedio na VN Australije.

Holandski vozač je trijumfom u Melburnu stigao do druge pobede ove sezone, a 37. u karijeri, dok je drugo mesto osvojio vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton, koji je za pobednikom kasnio 0,179 sekundi.

Vozač Aston Martina Španac Fernando Alonso bio je treći, a četvrta pozicija pripala je njegovom klupskom kolegi Lensu Strolu, dok je peti bio drugi vozač Red Bula Meksikanac Serhio Perez.

Bodove su još osvojili Lando Noris iz Meklarena, vozač Hasa Niko Hulkenberg, Oskar Pijastri iz Meklarena, vozač ekipe Alfa Romeo Guanju Džou i Juki Cunoda iz Alfa Taurija.

Foto: Tanjug

 

Trku za VN Australije obeležila su brojni incidenti, tri prekida, kao i dva izlaska bezbednosnog vozila na stazu.

Takmičenje u "Albert parku" je završilo samo 12 vozača, pošto se prilikom poslednjeg restarta trke, dva kruga pre kraja, desio niz udesa i incidenata u kome je učestvovao veliki broj vozača.

Međutim, trka je nekako privedena kraju, a pobedu je odneo Ferštapen. Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži branilac titule Maks sa 69 bodova.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 30. aprila za VN Azerbejdžana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading