ŠTA SE DEŠAVA U FORMULI 1? Totalni HAOS nakon VN Saudijske Arabije - podijum ponovo PROMENJEN!

Autor:

Sport

20.03.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudne stvari se dešavaju nakon druge trke u sezoni.

ŠTA SE DEŠAVA U FORMULI 1? Totalni HAOS nakon VN Saudijske Arabije - podijum ponovo PROMENJEN!

Foto: Tanjug/AP

Završena je i druga trka u okviru ovogodišnjeg šampionata u Formuli 1, a pobedu je odneo Meksikanac Serhio Perez, dok se za duplu pobedu Red Bula pobrinuo Maks Ferštapen, koji je u Džedi završio kao drugi, nakon što je startovao sa 15. pozicije.

Na trećem mestu pobedničkog podijuma se našao Fernando Alonso u Aston Martinu, što je obradovalo sve ljubitelje najbržeg karavana sveta. Ipak, radost nije dugo trajala.

Nakon što je Alonso već jednom bio kažnjen u trci, kada je morao da odradi stajanje u boksu u trajanju od 5 sekundi, Španca je nakon trke sačekala nova kazna. Naime, stjuarti su procenili da je vozač Aston Martina nepravilno odradio kaznu, pa je nakon trke kažnjen pomeranjem za jedno mesto unazad, što je značilo da je Džordž Rasel, vozač Mercedesa, pomeren na treću poziciju.

Ipak, videli smo novi obrt u Saudijskoj Arabiji. Iz Aston Martina su se žalili na ovu odluku, žalba je zatim i prihvaćena, pa je "El plan" završio trku kao treći, čime je stigao do 100. podijuma u svojoj karijeri.

Nakon dve trke ovogodišnjeg šampionata vodi Maks Ferštapen, koji je sakupi 44 boda, jedan više od timskog kolege Serhija Pereza. Alonso je trenutno treći sa 30 bodova, a za njim slede Karlos Sainz, Luis Hamilton i Džordž Rasel.

Naredna trka se vozi 2. aprila, na stazi "Albert Park" u Australiji, na kojoj je prošle godine slavio Šarl Lekler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading