SPEKTAKL U BAHREINU: Ferštapen slavio na otvaranju sezone, Alonso na podijumu - novi KRAH Ferarija!

Autor:

Sport

05.03.2023

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sjajan način je krenula nova sezona "najbržeg cirkusa" na svetu.

SPEKTAKL U BAHREINU: Ferštapen slavio na otvaranju sezone, Alonso na podijumu - novi KRAH Ferarija!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Maks Ferštapen, vozač Red Bula, slavio je na Velikoj nagradi Bahreina voženoj na stazi "Sahir", čime je najavio novu sezonu dominacije u Formuli 1.

Da stvar bude još bolja za ovaj tim pobrinuo se Serhio Perez, koji je trku završio na drugoj poziciji, čime je osigurao duplu pobedu za Red Bul. Na trećem mestu se našao vozač Aston Martina Fernando Alonso, koji je tako na savršen način zaključio sjajan vikend u Bahreinu.

Kako su završili prošlu, vozači Ferarija su započeli novu sezonu, Šarl Lekler je morao da odustane zbog kvara na bolidu, dok je Karlos Sajns morao u finišu da prepusti Alonso mesto na podijumu, kako ne bi previše potrošio gume i rizikovao da i on ne završi trku.

Razočarali su i vozači Mercedesa, koji nisu uspeli da budu konkurentni na stazi "Sahir". Luis Hamilton je na kraju završio na petoj poziciji, Džordž Rasel je bio sedmi, a između njih je uspeo da se smesti Lens Strol, drugi vozač Aston Martina. Najboljih deset kompletiraju Valteri Botas, Pjer Gasli, kao i Aleksandar Albon.

Naredna trka se vozi za tačno 2 nedelje, 19. marta, a domaćin će biti Džeda u Saudijskoj Arabiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading