MOĆNA MAKINA: Ferari predstavio novi bolid! (FOTO)

Autor:

Sport

14.02.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imaju velike ambicije u predstojećoj sezoni.

MOĆNA MAKINA: Ferari predstavio novi bolid! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Mik Šumaher vozi očev Ferari uoči VN Italije

Italijanska ekipa Ferari predstavila je danas novi bolid "SF-23" sa kojim će se nastupiti u predstojećoj sezoni u šampionatu Formule 1, preneo je "Skaj sports".

Prezentacija novog bolida je organizovana u bazi italijanskog tima u Maranelu. Za italijanski tim će u narednoj sezoni da voze Šarl Lekler iz Monaka i Španac Karlos Sainc, dok će novi šef ekipe da bude Frederik Vaser.

- Osećam da su svi ponosni na odrađen posao i to je veoma važno za motivaciju svih. Biće duga sezona, ali motivacija je tu i ona je krucijalna za performans - rekao je Vaser.

 

 

Ferari će imati predsezonska testiranja od 23. do 25. februara u Bahreinu.

Italijanski tim je poslednji put šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora osvojio 2008. godine. Ferari je 16 puta u istoriji bio šampion F1 u konkurenciji konstruktora.

Vozači Ferarija su 15 puta osvojili titulu u pojedinačnoj konkurenciji, a a poslednji put 2007. kada je šampion bio Finac Kimi Raikonen. Nova sezona u šampionatu F1 počeće petog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading