KATASTROFA U TURSKOJ: Kapiten reprezentacije POGINUO u zemljotresu!

Autor:

Sport

14.02.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti nakon stravičnog potresa.

KATASTROFA U TURSKOJ: Kapiten reprezentacije POGINUO u zemljotresu!

Foto: Tanjug/AP

Kemal Kitahja, kapiten rukometne reprezentacije Turske, nalazi se među poginulima u zemljotresu koji je prošlog ponedeljka pogodio ovu zemlju.

Uz Kemala tragično je nastradao i Kinar, njegov sin, koji je pronađen zajedno sa ocem u ruševinama u gradu Kahramanmarašu, jednom od gradova koji su najviše pogođeni ovim potresom. Najgore vesti je potvrdila Rukometna federacija te zemlje.

- Želimo da se Bog smiluje na Kemala Kitahju i njegovog sina Kinara Kitahju. Sećanja na njih ćemo uvek čuvati. Naše najdublje saučešće njihovim bližnjima i čitavoj rukometnoj javnosti - napisali su iz Saveza.

Njegova supruga, koja se nalazi u četvrtom mesecu trudnoće, kao i njena majka, i dalje nisu pronađeni, pa postoje i dalje šanse da su među preživelima pod ruševinama, ali su šanse za tako nešto sve manje, s obzirom da je od zemljotresa prošlo već osam dana, kao i da su vremenski uslovi u ovom delu Turske sve gori po tragače i spasioce.

Kemal se nalazi među brojnim sportistima ove zemlje koji su tragično nastradali, dok se za nekoliko njih i dalje vodi potraga.

Podsetimo, razoran zemljotres je u ponedeljak ujutru pogodio Tursku i Siriju, a potres jačine 7.8 stepeni Rihterove skale je do sada odneo minimum 30.000 života. Ipak, prema mnogim procenama, očekuje se da broj žrtava bude i mnogo veći, pa čak i da će biti više od 100.000 poginulih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading