PROBLEM ZA RED BUL: Maks Ferštapen PROPUŠTA trku u Saudijskoj Arabiji?

Autor:

Sport

16.03.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilika za konkurenciju da dođe do bodova.

PROBLEM ZA RED BUL: Maks Ferštapen PROPUŠTA trku u Saudijskoj Arabiji?

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Maks Ferštapen, aktuelni šampion Formule 1, na sjajan način je započeo odbranu titule, pošto je slavio na otvaranju sezone u Bahreinu.

Holanđanin je bio dominantan na stazi "Sahir", gde je slavio ispred svog timskog kolege Serhija Pereza, dok je treći bio Fernando Alonso, vozač Aston Martina. Ipak, pred drugu trku sezone, pojavili su se problemi za vozača broj 1 u Red Bulu.

Vozač Red Bula je patio od stomačnog virusa poslednjih nekoliko dana, pa i dalje nije stigao u glavni grad Saudijske Arabije.

Uz saglasnost FIA-e, Ferštapenu je dozvoljeno da propusti medijski dan u četvrtak, ali bi u državu trebao da stigne u četvrtak uveče, i da spreman dočeka početak trkačkog vikenda.

Iako su se navijači ovog tima zabrinuli da bi Ferštapen mogao da propusti ovu trku, sam Holanđanin je priznao da se oseća bolje i da ga ništa neće sprečiti da se pojavi u petak na stazi, kada su na programu prvi treninzi.

- Ponovo se osećam dobro, nakon što nisam bio u formi nekoliko dana zbog stomačnog virusa. Zbog toga sam, nažalost, morao da odložim let za jedan dan, tako da neću biti na stazi do petka. Vidimo se u Džedi! - napisao je Holanđanin.

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije je na programu u nedelju od 18 časova po našem vremenu. Upravo Ferštapen brani titulu od prošle godine, kada je slavio ispred Šarla Leklera i Karlosa Sainca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading