POSLEDICE ĆE BITI MONSTRUOZNE! Medvedev o nalogu za hapšenje Putina: Žele da sude predsedniku nuklearne sile

Autor:

Svet

20.03.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni krivični sud u Hagu izdao je prošle nedelje nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina pod sumnjom da je odgovoran za nezakonite deportacije dece i nezakonito premeštanje ljudi sa teritorija Ukrajine u Rusku Federaciju.

POSLEDICE ĆE BITI MONSTRUOZNE! Medvedev o nalogu za hapšenje Putina: Žele da sude predsedniku nuklearne sile

Foto: Tanjug/AP

Međunarodni krivični sud, osim za Vladimira Putina, izdao je nalog i za hapšenje njegove poverenice za prava dece Marije Aleksejevne Lvova-Belove, pod istim optužbama za nezakonite deportacije ukrajinske dece, prenosi Index.hr.

Pretpretresne sudije MKS ocenile su da postoje "razumni razlozi da se veruje da obojica osumnjičenih snose odgovornost za ratni zločin nezakonite deportacije stanovništva i nezakonitog premeštanja stanovništva sa okupiranih teritorija Ukrajine u Rusku Federaciju, na štetu ukrajinske dece.“

Sudije su razmatrale izdavanje tajnih naloga za hapšenje, ali su zaključile da njihovo objavljivanje može "doprineti sprečavanju daljih zločina". ocenili su da postoje “opravdani razlozi da se veruje da oboje osumnjičenih snosi odgovornost za ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva i protivzakonitog premeštanja stanovništva sa okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju, na štetu ukrajinske dece".

Sudije su razmatrale izdavanje tajnih naloga za hapšenje, ali su zaključili da njihovo objavljivanje može "da doprinese sprečavanju daljeg počinjenja zločina".

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da će odluka Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Vladimira Putina imati ozbiljne posledice po međunarodno pravo. 

 

 

- Odlučili su da sude predsedniku nuklearne sile koja ne učestvuje u MKS-u na istim osnovama kao Sjedinjene Države i druge zemlje. Posledice po međunarodno pravo biće monstruozne - napisao je Medvedev na Telegramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

20.03.2023 22:19

Evro Fašisti misle da je rusija srbija! I misle da u rusiji ima smradova koji će izručiti svog predsednika, kao u srbiji! Ja mislim po svemu sudeći da će rusi opet uči u pariz, ali sad zauvek!.