"OVO JE NEPRIHVATLJIVO" Oglasio se i Kremlj o nalogu za hapšenje Putina

Autor:

Svet

17.03.2023

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov oglasio se nakon što je Međunarodni krivični sud podneo nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

"OVO JE NEPRIHVATLJIVO" Oglasio se i Kremlj o nalogu za hapšenje Putina

Foto: Tanjug/AP

- Rusija ne priznaje nadležnost MKS koji je odlučio da uhapsi predsednika Putina. Za Rusiju su sve odluke tog suda sa pravne tačke ništavne - rekao je on.

On je zatim dodao da je samo pitanje o Putinovom hapšenju neprihvatljivo jer brojne zemlje ne priznaju nadležnost ovog suda i shodno tome bilo kakve odluke tog suda su s apravne tačke ništavne.

Neposredno pre Peskova, o ovoj odluci MKS oglasio se i Dmitrij Medvedev, zamenik šefa Saveta bezbednosti Ruske Federacije, koji je napisao da nema potrebe da objašnjava "gde ovaj dokument treba koristiti", a poruku je propratio ikonom toalet papira.

- Međunarodni krivični sud je izdao nalog za hapšenje Vladimira Putina. Nema potrebe da se objašnjava gde treba da se koristi ovaj dokument - napisao je Medvedev na svom Tviter nalogu na engleskom jeziku.

Podsetimo, pretpretresno veće MKS, čiju nadležnost Ruska Federacija ne priznaje, izdalo je nalog i za hapšenje Putinove komesarke za decu Marije Lvove-Belove u vezi sa "nelegalnim izvozom dece" iz Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Istok

18.03.2023 15:05

Nek obrisu zadnjicu tim oaoirom. Potez ocajnika koji gube rat. A ekonomijs im oropada..pokazuju najnoviji bankroti americkih banaka. Dolari ce biti u toaletima ,niko ih nece! Bes prema Putinu koji je unistio dolar..fenomenalnim potezima. Dubok naklon najumnijoj svetskoj glavi. Mrs President Putin!