TO JE NEDOPUSTIVO: Španac KLJUČA OD BESA nakon SKANDALA na VN Australije!

Autor:

Sport

02.04.2023

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće po dobrom pamtiti ovaj vikend.

TO JE NEDOPUSTIVO: Španac KLJUČA OD BESA nakon SKANDALA na VN Australije!

Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen pobedio je na Velikoj nagradi Australije, koja je vožena u šampionatu Formule 1 na stazi "Albert park" u Melburnu.

Holandski vozač je trijumfom u Melburnu stigao do druge pobede ove sezone, a 37. u karijeri, dok je drugo mesto osvojio vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton. Na treće mesto pobedničkog postolja se popeo Fernando Alonso.

U Australiji smo videli nezapamćen cirkus, a nakon incidenta u pretposlednjem krugu, trka je i zvanično prekinuta. Jedan od aktera je bio Karlos Sainc, koji je udario u Alonsa, a njemu je posle trke dodato 5 sekundi kazne, čime je trku završio na 12. mestu, bez bodova.

On je posle trke bio veoma ljut.

- Jesam li zaslužio da ostanem bez bodova? Ne! Ne! To je nedopustivo! Direktor trke mora da razgovara sa mnom o tome. Kazna je prestroga, to je najnepravednija kazna koju sam video u životu. Mislim da ne treba ništa više da kažem, ne osećam se dobro - rekao je Sainc nakon trke.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Sainc i Kevin Magnusen

Sa njim se delimično složio i Alonso.

- Nisam znao ko me je dirao u tom trenutku. Mislim da je kazna prestroga, ne udaramo se namerno. To je deo trke. Nisam pažljivo pregledao usporeni snimak, ali imam osećaj da je kazna prestroga - poručio je Alonso.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferštapen sa 69 bodova. Za njim slede Serhio Perez i upravo Alonso.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 30. aprila za VN Azerbejdžana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading