POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI SD CRVENA ZVEZDA I OPŠTINE SAVSKI VENAC

Autor:

Sport

12.04.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u Pres centru Sportskog društva „Crvena zvezda“ organizovano potpisivanje Sporazuma o saradnji sa GO Savski venac, a sporazum su potpisali predsednik Upravnog odbora SD „Crvena zvezda“ Zvezdan Terzić i predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović.

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI SD CRVENA ZVEZDA I OPŠTINE SAVSKI  VENAC

Foto: GO Savski venac

Sa ciljem promocije sporta i željom da sport bude dostupan svakom detetu sa Savskog venca Opština je uputila inicijativu o ovom vidu saradnje Crvenoj Zvezdi.

Na osnovu Sporazuma koji je potpisan deca sa Savskog venca, osnovnoškolskog uzrasta (od  1. do 8. razreda) moći će u pratnji svojih roditelja ili staratelja besplatno da posećuju domaće utakmice u organizaciji klubova Sportskog društva Crvena zvezda.

Predsednik opštine Savski venac naglasio je važnost potpisivanja Sporazuma sa Crvenom zvezdom.
Republika

Foto: GO Savski venac

Potpisivanje sporazuma o saradnji

- Zahvaljujem se Crvenoj zvezdi što je pozitivno odgovorila na našu inicijativu i što je stavila na raspolaganje sve sportske kapacitete koji će biti namenjeni našim najmlađima na Savskom vencu. Takođe kroz ovaj program imamo cilj da ojačamo sistem razvoja školskog sporta i uključićemo decu  u trenažne aktivnosti potpuno besplatno u određenom terminu i određenom vremenskom roku. Opština Savski venac u proteklih nekoliko godina izdvaja veći budžet za sport i sportske aktivnosti. Kao Opština pružamo mogućnost deci različitih uzrasta da besplatno pohađaju brojne sportove kroz saradnju sa sportskim klubovima sa Savskog venca, a u ponudi su im školice  plivanja, košarke,fudbala,  atletike, karatea, streljaštva itd. Takođe, ono što je bitno za nas kao lokalnu samoupravu jeste da se što više mladih uključi u sport, u školski sport, u zdrav život i u sklopu toga smo izgradili dosta infrastrukture na Savskom vencu. Obnovili smo dosta dečijih igrališta, izgradili nove sportske terene i nastavićemo u tom pravcu jer naš motiv je zdravo odrastanje dece na Savskom vencu - poručio je Vidović.

Republika

Foto: GO Savski venac

Potpisivanje sporazuma o saradnji

Prisutne zvanice pozdravio je i predsednik UO SD „Crvena zvezda“ Zvezdan Terzić koji je izrazio zadovoljstvo što sa opštinom Savski venac ostvaruje saradnju.

- Sporazum će se odnositi na saradnju SD „Crvena zvezda“ kao najvećeg sportskog brenda na teritoriji mnogo široj nego što je teritorija opštine Savski venac, ali to je naša lokalna samouprava i želimo odavde da gradimo temelje za buduće generacije dečaka i devojčica koje odrastaju na našoj opštini. Osmislili smo neke programe koji se tiču edukacije i pravih društvenih i životnih vrednosti koje Crvena zvezda promoviše već decenijama. Želimo da naša opština u sportsko-edukativnom smislu bude što efikasnija i Crvena zvezda će sa svim svojim resursima stati iza zajedničkih projekata - naveo je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading