VELIKA TUGA: Ljubitelji Formule 1 u suzama zbog legendarnog Nemca

Autor:

Sport

07.03.2023

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadali su se drugačijem scenariju, ali nažalost do toga nije došlo.

VELIKA TUGA: Ljubitelji Formule 1 u suzama zbog legendarnog Nemca

Foto: Tanjug/AP

Mihael Šumaher

Legendarni vozač Formule 1, Nemac Sebastijan Fetel, završio je trofejnu karijeru na kraju prošle sezone, posle 15 i po godina u najbržem cirkusu na svetu.

Poslednje dve sezone je proveo kao vozač Aston Martina, koji nije bio konkurentan u borbi za visok plasman, pa je tako Fetel u te dve sezone upisao samo jedan plasman na pobedničko postolje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sebastijan Fetel

Njegovo mesto u garaži britanske ekipe zauzeo je Fernando Alonso, koji je prvu trku nove sezone završio treći.

Alonsov timski kolega Lens Strol je u Bahreinu bio šesti, pa ti rezultati jasno pokazuju da je Aston Martin konačno napravio respektabilan bolid i da bi ove sezone sa Ferarijem i Mercedesom mogao da se bori i za neku pobedu, kada podbaci Red Bul.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aston Martin u Bahreinu

Zbog toga se raduju svi ljubitelji F1, osim navijača Sebastijana Fetela koji u suzama tuguju, pošto njihov ljubimac nije dočekao da u smiraj karijere sedi za volanom mašine koja može da mu garantuje velike stvari.

Podsetimo, Fetel je u periodu od 2010. do 2013. godine osvojio četiri uzastopne titule prvaka sveta, a vicešampion je bio tri puta. U karijeri je ostvario 53 pobede, 57 pol pozicija, 38 najbržih krugova, kao i 122 plasmana na podijum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ćure

07.03.2023 20:43

Šumaherova slika!!!!! Samo je bitno da se klikne na vest??? Evo izgubili ste jednog "kliktača"! Nikada više na vaše "vesti".