VELIKE MUKE ZA RANJENE "SVECE": PSŽ u (ne)mogućoj misiji na gostovanju Bajernu

Autor:

Sport

07.03.2023

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parižani bez Nejmara jure gol zaostatka u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Bavaraca, koji su samo jednom ispali kod kuće posle trijumfa u gostima.

VELIKE MUKE ZA RANJENE "SVECE": PSŽ u (ne)mogućoj misiji na gostovanju Bajernu

Foto: Tanjug/AP

Na mukama se poznaju junaci, kaže narodna poslovica, ali fudbalerima PSŽ biće potrebno pravo čudo u večerašnjem revanšu osmine finala Lige šampiona na gostovanju Bajernu (21.00, RTS 1, Arena sport premijum 1).

Nemci su savladali "svece" u prvom meču usred Pariza (1:0) i, samim tim, veliki su favoriti u revanšu. Pritom je PSŽ ranjen jer neće moći da računa na Nejmara, koji je zbog povrede završio sezonu, pa će znatno jače morati da povuku Kilijan Mbape i Lionel Mesi, koji može da postane tek drugi fudbaler sa 50 golova u nokaut fazi elitnog takmičenja, posle Kristijana Ronalda (67).

Na ruku gostima ne ide ni istorija jer je Bajern samo jednom izgubio dvomeč nokaut faze Lige šampiona u ovom formatu kada je slavio u prvom meču u gostima. Bilo je to u sezoni 2010/11, kada su dobili Inter u Milanu sa 1:0, a izgubili kod kuće sa 3:2 i ispali zbog manje datih golova na strani. U svih ostalih devet situacija Bajern je posle pobede u gostima prolazio dalje, a u tri navrata je otišao do samog kraja i podigao "ušati pehar".

S druge strane, PSŽ je poslednji klub koji je pobedio Bajern u Minhenu u nokaut fazi. Bilo je to u sezoni sezoni 2020/21, u četvrtfinalu (3:2), pa je, uprkos neuspehu u Parizu, u revanšu prošao dalje zbog više datih golova na strani. Svega ovoga su svesni i treneri oba kluba.

- Očekujem pritisak PSŽ od starta jer juri gol zaostatka. Mbape će sigurno igrati od početka, a videli smo kada je ušao u prvom meču kako je promenio i ubrzao igru. Moramo mu uskratiti prostor. I to jakim pritiskom kada oni imaju loptu, odnosno da se potrudimo da ona bude više u našim nogama - rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

Foto: Tanjug/AP

Julijan Nagelsman

Svestan težine zadatka je i trener "svetaca" Kristof Galtje.
- Čeka nas težak meč, verujem da će ga odlučiti detalji. Znamo da je teško pobediti u Minhenu, ali spremni smo za to, želimo da produžimo svoje putovanje u Ligi šampiona - kazao je francuski stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading