SELEKTOR SRBIJE VERUJE U REPREZENTATIVKE! Moraju da SHVATE OVO!

Autor:

Sport

06.03.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je da veruje u svoj tim, ali je dodao da je potrebno vreme za rezultate.

SELEKTOR SRBIJE VERUJE U REPREZENTATIVKE! Moraju da SHVATE OVO!

Foto: Starsport

Ženska reprezentacija Srbija je prošle nedelje odradila svoje aktivnosti u okviru EHF nedelje, a Bregar je održao sastanak sa trenerima klubovima najbolje ženske lige.

- S obzirom na to da smo u periodu kada je nekoliko važnih igračica ili povređeno ili u fazi oporavka kao što je to slučaj sa Jovanom Kovačević, Anđelom Janjušević i Jovanom Jovović, moramo da radimo sa onim što imamo u ovom trenutku. Ranije kada sam dolazio na okupljanje bilo je više igračica iz inostranstva, sada to nije slučaj - rekao je Uroš Bregar.

Slovenački stručnjak napominje da je zato mnogo važno biti usko povezan sa klubovima, raditi zajedno na njihovom razvoju.

- Međutim, i same igračice moraju da shvate koliko je individualni rad bitan i da svi zajedno radimo za isti cilj - kaže Bregar, prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je podsetio da je reprezentacija Srbije osvojila bronzu prošle godine na Mediteranskim igrama.

- Za neke od devojaka koje su sada deo seniorske ekipe, to takmičenje značilo je ulazak u A reprezentaciju. Osvajanje te medalje jako je značajno za njihov dalji razvoj. Utakmica za treće mesto je bila bitna i zbog činjenice da smo se vratili posle rezultatskog zaostatka. To je zasigurno bila prva stepenica u njihovoj rukometnoj karijeri - dodao je selektor Srbije.

Foto: Starsport

Uroš Bregar

Srpkinje će u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u aprilu igrati protiv Turske.

- Mnogo će zavisiti od toga u kom sastavu ćemo nastupiti, ko će biti spreman i u kakvoj formi. Sa druge strane imaćemo ekipu čiji najbolji ženski klub Kastamonu igra Ligu šampiona i gde veliki broj turskih reprezentativki nastupa. Neće biti ni malo lako, ali ja verujem u ove devojke, verujem u naš zajednički rad i motivisan sam da napravimo što bolji rezultat u budućnosti - naveo je selektor Srbije.

On je objasnio šta podrazumeva Bregarov sistem.

- Potenciram na čvrstoj i kompaktnoj odbrani od koje sve kreće, a gde uz podršku sjajnih golmana od kojih se uvek očekuje maksimum možemo dosta da postignemo. To je segment na kom moramo dosta da radimo i koji je bitno unaprediti u narednom periodu - zaključio je Bregar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading