SRBIJO, RADUJ SE: Bibić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

05.03.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav uspeh srpskog atletičara.

SRBIJO, RADUJ SE: Bibić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu!

Foto: Starsport

Elzan Bibić

Srpski atletičar Elzan Bibić je osvojio bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, u trci na 3.000 metara, čime je po prvi put u karijeri osvojio neko odličje na najvećim takmičenjima.

Do zlata je došao Norvežanin Jakob Ingebrigsen, koji je oborio nacionalni rekord, pošto je stazu prešao za 7.40.32 minuta, drugoplasirani je bio Španac Adel Mehal sa 7.41.75, dok je naš Bibić stazu prešao za 7.44.03, čime je stigao do neverovatnog uspeha.

Foto: Starsport

Elzan Bibić je doneo Srbiji prvu medalju iz Istanbula

 

Sjajno se momak iz Novog Pazara držao od samog početka trke, bio je konstantno među najboljom šestoricom, a onda se, zajedno sa Ingebrigsenom i Mehalom odlepio u poslednjih 800 metara. 

Naš atletičar nije uspeo da isprati ritam prve dvojice, koji su sjajno trčali do samog kraja, Bibić je za razliku od njih malo pao, ali je na kraju uspeo da sačuva treću poziciju i stigne do bronzane medalje.

Šansu da Srbiji donese medalju ima i Ivana Vuleta, koja nastupa u finalu takmičenja u skoku u dalj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading