POKORILI PLANETU, ZALJUBILI SE, A SAD PORUČUJU: "Orlovi" i Nole neka dođu u Novi Sad na izazov u sportu za koji možda nisu ni čuli! (FOTO, VIDEO)

Autor: Žarko Sokić

Sport

02.01.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Marojević i Anastasija Lemajić imaju jako zanimljivu priču.

POKORILI PLANETU, ZALJUBILI SE, A SAD PORUČUJU: "Orlovi" i Nole neka dođu u Novi Sad na izazov u sportu za koji možda nisu ni čuli! (FOTO, VIDEO)

Foto: PRivatna arhva

Igra se nogama, a nije fudbal, igra se na stolu, a nije stoni tenis.

Ako niste čuli za tekbol, Bogdan Marojević i Anastasija Lemajić nateraće vas da ga upoznate, ali i zavolite.

Ovaj par, osim što trenira i nastupa zajedno, takođe je i u emotivnoj vezi, a Bogdan je, u konkurenciji muških dublova sa svojim kolegom Nikolom Mitrom postao šampion sveta. 

Uputili smo se u Novi Sad kako bismo otkrili njihovu priču.

Za početak, recite nam nešto više o tekbolu?

- Tekbol je nalik fudbalu. Igra se na zakrivljenom stolu, nogama, glavom, grudima, sve osim rukama. Na dva dobijena seta se igra, do 12 poena je jedan set - otkrila nam je Anastasija.

Bogdane, vi ste sa svojim kolegom Nikolom Mitrom šampion sveta?

- Ovo je za nas treće osvojeno Svetsko prvenstvo. Dva puta za reprezentaciju Srbije, jednom, igrom slučaja, za reprezentaciju Crne Gore. Poslednja titula nam je najdraža jer je mnogo teže odbraniti titulu svetskog prvaka nego je prvi put osvojiti. Mi smo neku istoriju tekbola ispisali sa tim što smo odbranili titulu.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Bogdan Marojević i Nikola Mitro

 

Koji su planovi za narednu sezonu?

- Startujemo u Skoplju krajem januara. Posle Skoplja slede Madrid, Podgorica i Dubai. Biće jako teških protivnika i turnira.

Anastasija, kada ste se ti i Bogdan upoznali i zavoleli, a kada ste počeli da igrate tekbol zajedno?

- Upoznali smo se na Filozofijadi 2019. godine u Bugarskoj. Bogdan je igrao fudbal, ja odbojku i od tada smo se upoznali. U međuvremenu smo zaigrali i tekbol.

Na koji način ste vi Bogdane stigli do toga da zaigrate tekbol?

- To je jedna interesantna priča iz avgusta 2018. godine. Ja sam na Fejsbuku video oglas da se održava turnir u tekbolu u Budimpešti. Ja sam nazvao svog partnera Nikolu Mitra, otišli smo tamo i osvojili treće mesto. Par meseci posle toga osvojili smo i prvo Svetsko prvenstvo. To je splet srećnih okolnosti kako smo mi došli u ovaj sport.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Bogdan Marojević i Nikola Mitro

 

Da li je ovaj sport finansijski isplativ i ima li sponzora?

- Sponzora trenutno nemamo tako da smo u potrazi za istim, a sve troškove turnira sami snosimo. Situacija je jako teška sa te finansijske strane, ali se snalazimo. Moram da pohvalim grad Novi Sad, gradsku upravu za sport i novog gradonačelnika koji nas je primio. Oni su nam obezbedili Spens halu tako da neke uslove za osnovno treniranje imamo.

Anastasija, u kojim kategorijama ti nastupaš?

- Igram miks i ženski dubl. Miks igram sa Bogdanom, a ženski dubl sa Dunjom Dragičević koja je sa mnom nastupala na Svetskom prvenstvu. Nadam se dobrim ishodu za sledeću godinu.

Kako ste ti i Bogdan počeli da igrate zajedno?

- Održavale su se kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2020. i Bogdan je tražio partnerku za miks dubl jer nije imao sa kim da igra. Zvao je devojke iz sveta fudbala, nije nikoga mogao da nađe i Nikola Mitro mu je dao predlog da proba sa mnom da igra. Meni je to u početku bilo baš strašno jer se nikada nisam bavila fudbalom, trenirala sam odbojku, ali sam rekla što da ne, da probam. Održale su se kvalifikacije, a mi smo bili drugi iza Nikole i Maje, ali smo igrali skoro egal i sa njima a oni su bili treći na svetu. Tu smo videli da možda možemo da igramo, uz treninge i Bogdanovu podršku i pomoć sam nastavila da igram miks.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Bogdan Marojević i Anastasija Lemajić

 

Na terenu je primetno da znate i da povisite ton jedno na drugo, da li je tako i u kući?

- Kući je totalno druga priča. U sportu postoji tenzija, posebno kada postoji tolika želja za rezultatom i uspehom - nasmejala se Anastasija, a Bogdan je sve to potvrdio.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Anastasija Lemajić i Bogdan Marojević

 

Bogdane, kakva je situacija sa tekbolom u Srbiji, ima li potencijala?

- Mi smo uopšteno jako talentovana nacija za sport. Postoji zainteresovanost za tekbol i sve više je klubova i igrača u celoj Srbiji.

Ko sve od poznatih fudbalera učestvuje u promociji tekbola?

- Bili su tu Simao Sabrosa i Ronaldinja, oni su zvanični ambasadori tekbola. Tu su bili i Kafu, Pujol, kao i Njunjo Gomeš. To je najbolja reklama u svetu. Naši reprezentativci se još nisu uključili, ali bi mogli jer bi to bila odlična reklama za ovaj sport.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Bogdan Marojević, Ronaldinjo i Nikola Mitro

 

Da li bi se Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i ostali "orlovi" snašli u svetu tekbola i da li biste vi mogli da se izborite sa njima ili oni sa vama?

- Ovim putem ih izazivam na jedan revijalan meč, ako naravno smeju. Mi nećemo igrati profesionalno. Za ovaj sport potrebna je tehnika i to je najbitnije.

Pošto je ovo mešavina fudbala i tenisa, da li bi se Novak Đoković snašao?

- On je zaista mnogo talentovan i mislim da bi. Njega sam viđao kako igra i ostale sportove i nožni tenis je igrao na teniskom terenu, preko mreže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading