NEVEROVATAN USPEH: Održan prijem za Lazara Kostića - bronzanog sa Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

06.12.2022

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan rezultat mladog Lazara Kostića na prvenstvu sveta u bilijaru.

NEVEROVATAN USPEH: Održan prijem za Lazara Kostića - bronzanog sa Svetskog prvenstva!

Foto: SSS

Lazar Kostić, osvajač bronze na SP

U dalekom Portoriku na Svetskom prvenstvu u bilijaru, šesnaestogodišnji Lazar Kostić osvojio je bronzanu medalju, prvo svetsko odličje za Srbiju. Po povratku u Srbiju, Lazar je sa predsednikom Srpske bilijar asocijacije Pavlom Klanščekom, bio gost predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića.

Lazar nam je sumirao utiske sa ovogodišnjih takmičenja:

- U julu mesecu sam osvojio titulu evropskog šampiona, koja mi je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Tako sam u novembru otputovao u Portoriko, turnir je trajao četiri dana, a ja sam uspeo da osvojim treće mesto. Krivo mi je što sam zbog pada koncentracije izgubio od takmičara iz Estonije u polufinalu. Zlato sa Evropskog i bronza sa Svetskog prvenstva su ostvarenje mojih snova - rekao je Lazar i ispričao nam da je ovaj sport upoznao zahvaljujući ocu, a talenat je pre šest godina prepoznao njegov trener Ljubiša Vranešević.

Od tada Lazar trenira dva puta dnevno, a sem sati provedenih za bilijarskim stolom, radi i na kondiciji koja je veoma bitna u ovom sportu. Ne zapostavlja školu, odličan je učenih druge godine Užičke gimnazije.

Predsednik Srpske bilijar asocijacije Pavle Klanšček istakao je da je osvajanje prve svetske medalje za srpski bilijar ogroman uspeh, kao kruna višegodišnjeg rada i truda. 

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek čestitao je mladom Lazaru:

- Ogroman uspeh za mladog takmičara. Želim mu da nastavi vredno da trenira, strpljivo uči i stiče iskustvo, pa verujem da ćemo se i sledeće godine ponositi medaljama koje osvaja zajedno sa svojim drugovima iz reprezentacije za bilijar u Srbiji. Sportski savez Srbije će se truditi da pomogne i podrži reperezentativce ka njihovim uspesima - rekao je Štefanek.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković pridružio se čestitkama i poželeo sreću Lazaru i Srpskoj bilijar asocijaciji. 

Do kraja 2022. godine takmičarima predstoji Prvenstvo Srbije, dok će se u 2023. godini boriti za titule na Balkanskom, Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading