MINISTAR VESIĆ: Vučić pokazao zrelost i čeličnu odlučnost!

Autor:

Vesti

06.12.2022

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, soabraćaja i infrastrukture podržao je odlazak predsednika u Tiranu.

MINISTAR VESIĆ: Vučić pokazao zrelost i čeličnu odlučnost!

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs PREDRAG MITIC/ nr

Goran Vesić i Aleksandar Vučić

Najsnažnije podržavam odluku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da učestvuje na Samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tirani. Takvom odlukom predsednik Vučić je pokazao političku zrelost i čeličnu odlučnost da se bori uvek i na svakom mestu za interese Srbije i srpskog naroda. Čak i onda kada je izložen provokacijama i prevarama onih sa kojima mora da razgovara, on ipak bira dijalog jer zna da je to najbolji put za Srbiju. Između svojih emocija i interesa Srbije, predsednik uvek bira interes Srbije - istakao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

On je istakao da je predsednik Vučić iskoristio priliku da na Samitu u Tirani razgovara sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i mnogim drugim važnim političkim figurama u Evropi. 

- Čak i kada postoje stvari oko kojih se ne slažemo sa EU, moramo da razgovaramo i da tražimo održiva rešenja kao partneri. Uveren sam da je predsednik Vučić tokom tih razgovora obezbedio važnu podršku za nastavak ekonomskog razvoja Srbije, kao i za nastavak dijaloga po pitanju Kosova i Metohije poštujući Briselski sporazum i međunarodno javno pravo - naveo je Vesić. 

On je ukazao da je Srbija posvećena miru i dijalogu. 

- Učinićemo sve da sačuvamo mir i ekonomski napredak, ali ne možemo da dozvolimo da neko ugrožava bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Bezbednost Srba na Kosovu ne mogu da sačuvaju "Kurtijevi Srbi", Nenad Rašić i Rada Trajković, to može samo zvanični Beograd kao što je i do sada bio slučaj. Želimo mir i stabilnost, ali imamo svoje crvene linije preko kojih nećemo dozvoliti da bilo ko pređe - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading