BITNI SASTANCI U TIRANI! O ovome je predsednik razgovarao sa svetskim liderima! (FOTO)

Autor:

Vesti

06.12.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Tirani gde prisustvuje Samitu lidera EU - Zapadni Balkan.

BITNI SASTANCI U TIRANI! O ovome je predsednik razgovarao sa svetskim liderima! (FOTO)

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Edi Rama, Aleksandar Vučić

Sa prijateljem Edijem Ramom razgovarao sam o inicijativi Otvoreni Balkan i našim zajedničkim pitanjima - napisao je predsednik na Instagramu.

 

 

- Sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom razgovarao sam o svim pitanjima od interesa za Beograd i Brisel - dodao je Vučić.

 

Predsednike se sastao i sa srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović.

Najdraži razgovor. Naravno, sa Željkom Cvijanović - istakao je.

 

U Tirani se sastao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Odličan razgovor sa prijateljem Viktorom Orbanom o zajedničkim planovima i projektima, globalnim kretanjima i o razvoju situacije u regionu, uz dogovor da se što pre ponovo sastanemo - napisao je.

 

Predsednik Vučić se sastao i sa premijerom Holandije Markom Ruteom.

- Odličan i srdačan sastanak s premijerom Holandije Markom Ruteom kojem sam zahvalio na podršci EU putu Srbije i istakao našu posvećenost društvenim i ekonomskim reformama... Naglasio sam da je za Srbiju od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu, kao i da sam uveren da će Holandija biti snažan partner u našim nastojanjima da se sva regionalna otvorena pitanja rešavaju putem dijaloga - objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zvaničnom Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" posle sastanka s predsednikom holandske vlade na marginama Samita EU - Zapadni Balkan.

- Razgovarali smo i o rastućem interesu potencijalnih holandskih investitora za poslovanje u našoj zemlji, a saglasili smo se da će dobri bilateralni odnosi naših zemalja posebno ojačati kroz ekonomsku saradnju. Jedna od tema bili su i prvi dobri rezultati koje je donelo usklađivanje našeg viznog režima sa EU, čime je već vidljivo smanjen talas ilegalnih migracija - zaključio je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading