VUČIĆ SA URSULOM FON DER LAJEN: Vrlo dobar razgovor - evo na čemu je predsednik Srbije zahvalan EU (FOTO)

Autor:

Vesti

06.12.2022

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić je pri dolasku u Albaniju otpočeo niz važnih bilateralnih sastanaka

VUČIĆ SA URSULOM FON DER LAJEN: Vrlo dobar razgovor - evo na čemu je predsednik Srbije zahvalan EU (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić sa Ursulom fon der Lajen

Predsenik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Tirani, gde učestvuje na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je pri dolasku u Albaniju otpočeo niz važnih bilateralnih sastanaka, a poslednji u nizu je razgovor sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

- Vrlo dobar razgovor sa Ursulom Fon Der Lajen. Zahvalio sam na 165 miliona evra pomoći srpskom energetskom sektoru i razgovarao o svim aktuelnim pitanjima između Srbije i EU - istakao je Vučić uz objavu fotografije sa sastanka na Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

 

 

Prethodno je predsednik Vučić prisustvovao je potpisivanju Roaming deklaracije između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana.

- Hvala za pomoć podršci za dobijanje jeftinijih usluga u sistemu roaminga između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana - objavio je Vučić na Instagramu.

 

 

Po dolasku na samit predsednik se kratko obratio novinarima.

- Čini mi se da je uvek bolje biti za stolom, jer ako niste za stolom, onda ste na meniju - poručio je predsednik iz Tirane.

Vučić je govorio o nizu bilateralnih susreta koje će danas imati, navodeći sastanak sa italijanskom premijerkom, kao i sa holandskim i belgijskim premijerima.

Predsednik je kazao da je Srbija nezavisna zemlja, ali da isto tako zna svoje obaveze prema Evropskoj uniji. Rekao je da će danas biti mnogo značajnih ljudi na samitu, kao i da je tu da brani pozicije Srbije.

- Srbija je nezavisna, nekome je lakše da nas kritikuje i kaže da smo suviše bliski sa Rusijom jer nema šta da nam zameri - naveo je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading