VELIKA TRAGEDIJA: Bokserski šampion PREMINUO u 37. godini!

Autor:

Sport

25.11.2022

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti

VELIKA TRAGEDIJA: Bokserski šampion PREMINUO u 37. godini!

Foto: Tanjug/AP

Moises Fuentes

Veoma tužne vesti pogodile su svet boksa.

Nekadašnji bokserski šampion sveta, Moises Fuentes, preminuo je u 37. godini života.

Prema informacijama predsednika Svetskog bokserskog saveta Maurisija Sulaimana, Fuentes je preminuo ovog četvrtka, godinu dana pošto je hospitalizovan zbog povrede mozga. U oktobru 2021. godine, Fuentes je prekinuo trogodišnju pauzu kako bi se u Kankunu borio sa neporaženim Davidom Kuelarom i tada je doživeo ozbiljne povrede.

Posle poslednjeg poraza, Fuentes je iznesen na nosilima i brzo prebačen u bolnicu Kintana Ro. Tu je otkriven veliki ugrušak u mozgu i podvrgnut je hitnoj operaciji koja mu je tada spasila život. Nevolje su krenule posle operacije!

 

 

Mnogo komplikacija posle kojih život ovog boksera više nikada nije bio isti dovele su do toga da on u 37. godini premine.

Fuentes je imao čak osam borbi za titulu svetskog šampiona. Osvojio je titulu najboljeg na svetu 2011. godine kada je porazio Raula Garsiju. Titulu je odbranio protiv Portorikanca Ivana Kalderona.

U 33 profesionalne borbe, Fuentes je dobio 25, a 14 nokautom. Ima jednu nerešenu borbu i sedam poraza. Ovo je velika tragedija koja je još jednom dokazala da je boks, koliko god bio poznat kao plemenita veština, takođe i veoma opasan sport.

Moises Fuentes primer je kako sport može da utiče tragično, pa da čak i košta života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading