Srbija ima ŠAMPIONA SVETA!

Autor:

Sport

16.11.2022

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh na planetarnoj smotri.

Srbija ima ŠAMPIONA SVETA!

Foto: Tekvondo savez Srbije

Mahdi Hodabahši

Srpski reprezentativac Mahdi Hodabahši osvojio je zlatnu medalju, dok je Aleksandra Perišić stigla do srebra na Svetskom prvenstvu u tekvondou u Gvadalahari.

Hodabahši je u kategoriji do 87 kilograma postao šampion sveta, pobedivši u finalu Kineza Mingkuana Menga sa 1:0, 5:4.

On je u drugom kolu savladao Taleha Sulejmanova iz Azerbejdžana, u osmini finala Iranca Abolfazla Abasija, u četvrfinalu Kanađanina Džordana Stjuarta, dok je u polufinalu bio bolji od Uzbekistanca Nikite Rafalovica.

Hodabahši je kao predstavnik Irana, takođe, bio šampion sveta 2015. godine.

Republika

Foto: Tekvondo savez Srbije

Mahdi Hodabahši

 

Aleksandra Perišić je u kategoriji do 67 kilograma osvojila srebro. Ona je u drugom kolu bila bolja od Portorikanke Roman Tores, u osmini finala je savladala Britanku Loren Vilijams, u četvrtfinalu Rut Gbagbi iz Obale Slonovače, a u polufinalu Brazilka Milena Titoneli. Srpska takmičarka je u finalu izgubila od Meksikanke Lesli Soltero (6:5, 3:5, 3:0).


Drugog dana SP nastupila je i Nađa Savković u kategoriji do 62 kilograma, ali je zaustavljena u osmini finala od Britanke Pauel.

Bio je ovo nastavak niza sjajnih rezultata naših tekvondista koji su kroz istoriju donosili puno radosti Srbiji. Nova generacija pokazala je da na njih može da se računa ozbiljno i da nas tek očekuje puno medalja tokom budućnosti.

Svetsko prvenstvo u Gvadalahari na programu je od 13. do 20. novembra ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading