EVROPSKI IZAZOVI LOZNICE! Šampiona Srbije dočekali KATASTROFALNI uslovi u komšiluku, ali cilj ostaje isti - najboljih 16 u Evropi!

Autor: Žarko Sokić

Sport

26.10.2022

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utiske pred turnir Lige šampiona izneo je reprezentativac Đorđe Rosić.

EVROPSKI IZAZOVI LOZNICE! Šampiona Srbije dočekali KATASTROFALNI uslovi u komšiluku, ali cilj ostaje isti - najboljih 16 u Evropi!

Foto: KMF Loznica Grad

KMF Loznica Grad pred Ligu šampiona

Futsaleri Loznica grada, osvajači titule u Srbiji, nastavljaju svoj put u Ligi šampiona.

Četa Borka Surudžića će u Mostaru pokušati da se izbori za plasman među najboljih 16 ekipa Starog kontinenta, ali će pred sobom imati težak zadatak. Samo pobednik grupe proći će dalje, a pored našeg šampiona u ovoj grupi se nalaze i domaćin, prvak BiH Mostar, zatim najbolji tim Azerbejdžana, Araz, kao i osvajač titule u šampionatu Švedske Orebro.

 

 

U ovoj izjednačenoj grupi deluje da su Šveđani totalni autsajderi, dok ostali timovi imaju skoro pa podjednake šanse za plasman dalje. Loznica će prvi meč igrati protiv domaćina, Mostara (sreda, 20.00), a svoja očekivanja pred turnir za naš portal izneo je reprezentativac, Đorđe Rosić:

- Očekuju nas jako teške utakmice protiv odličnih ekipa. Šanse za prolaz imamo, i pored toga što su Mostar kao domaćin i Araz koji ima puno Brazilaca odlične ekipe. Orebro ne poznajem, ali su oni bili prvi u svojoj grupi u preliminarnoj rundi tako da nisu za potceniti – počeo je Rosić, pa nastavio:

- Mi ćemo se truditi da damo svoj maksimum na terenu, odigramo što bolje i nadam se da ćemo ispuniti krajnji cilj i plasirati se među najboljih 16 u Evropi.

 

 

Mostar je jako nezgodan protivnik ali tajni između šampiona Srbije i Bosne i Hercegovine nema:

- Prva utakmica ništa neće rešiti. Grupa je dosta izjednačena, idemo meč po meč i smatram da svi timovi imaju šanse za prolaz. Protiv Mostara ćemo igrati pred punom halom, sa nestrpljenjem čekamo meč i sigurni smo da ćemo dati svoj maksimum – zaključio je Đorđe Rosić.

Loznica je imala velikih probelma po dolasku u Bosnu i Hercegovinu, a šef stručnog štaba našeg šampiona, dobro poznato ime u svetu evropskog futsala, Borko Surudžić, otkrio je da su uslovi - katastrofalni:

- Razočaran sam smeštajem. Ovakav smeštaj ne može biti odobren od UEFA ni na jednom nivou takmičenja. Za svoju igračku i trenersku karijeru mogu imati samo reči hvale za organizatora i domaćina turnira. Ovo najblaže rečeno je sramota - otkrio je Surudžić, a preneo klub na svojoj Instagram stranici.

 

 

Utakmica između Loznice i Mostara na programu je u sredu od 20 časova, drugi meč će naš šampion odigrati u četvrtak od 17.30 protiv Araza, dok će na megdan Orebru u subotu od 17.30.

Samo pobednik grupe plasiraće se među 16 najboljih timova Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading