TALENTOVANI SRBIN POMERA GRANICE: Filip Jenić pred velikim izazovom uz podršku jakih sponzora! Da li je F1 karavan sledeći?

Autor:

Sport

26.10.2022

06:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa samo 16 godina predstavljaće našu zemlju na veoma kvalitetnom takmičenju.

TALENTOVANI SRBIN POMERA GRANICE: Filip Jenić pred velikim izazovom uz podršku jakih sponzora! Da li je F1 karavan sledeći?

Foto: Promo

Svetska automobilska federacija(FIA) po drugi put u istoriji organizuje FIA MOTORSPORT GAMES u Francuskoj, Marsej na popularnoj stazi F1 Paul Rikard od 26. do 30. oktobra 2022.

Premijerno izdanje igara održano je 2019. godine u Rimu, kada je učestvovalo 48 zemalja sa preko 130 takmičara koji su se tada nadmetali u 6 disciplina.

Ovo takmičenje je najvišeg svetskog ranga i jedino u kome takmičari predstavljaju svoju zemlju. Na igrama održanim 2019. godine takmičenje se odvijalo u 6 disciplina i Srbija je tada uzela učešće u disciplini karting-slalom, a u 2022. godini broj disciplina porastao je na 16. 

TIM SRBIJA na predstojećim igrama predstavlja jedan od naših najmlađih i najtalentovanijih vozača Filip Jenić sa svega 16 godina za volanom Formule 4 sa kojom uspešno nastupa poslednje dve sezone, ali ovo je prvi put da ide na takmičenje najvišeg svetskog ranga na kome će pokušati da stigne do što sjajnijeg odličja za svoju zemlju Srbiju.

Republika

Foto: Promo

Filip Jenić

 

Koliko je ovo takmičenje veliko, govore podaci da je učešće uzelo preko 70 zemalja i više od 500 takmičara koji će braniti boje svojih zemalja. Nadamo se da podrška Filipu iz Srbije neće nedostajati, a ista mu je neophodna s obzirom na konkurenciju kao i težinu takmičenja koja mu predstoji na FIA MOTORSPORT GAMES 2022. Filip ovom prilikom želi da izrazi zahvalnost svojoj porodici i njegovom timu na podršci koju mu pružaju kao i sponzorima W.D. CONCORD WEST building company i BRITISH MOTORS SERBIA bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Naposletku velika zahvalnost Republici Srbiji i Ministarstvu omladine i sporta na ukazanom poverenju i pruženoj mogućnosti da se Filip Jenić pojavi na predstojećem takmičenju. 

Sve informacije o takmičenju ukoliko Vas interesuju kao i Filipove rezultate tokom takmičenja možete pratiti uživo na sajtu FIA Motorsport games.

Nema sumnje da je pred Filipom blistava karijera, pa se sa razlogom možemo zapitati - da li će u skorijoj budućnosti stići i do F1 karavana?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading