Svaka čast, majstore: Srbija ima SVETSKOG ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

18.10.2022

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša zemlja raduje se još jednom zlatnom odličju.

Svaka čast, majstore: Srbija ima SVETSKOG ŠAMPIONA!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju u disciplini malokalibarski pištolj na 50 metara na Svetskom prvenstvu u Egiptu.

Od samog početka takmičenja, Mikec, olimpijski vicešampion vazdušnim pištoljem, je bio pri vrhu ili na čelnoj poziciji. Mikec je ovu disciplinu završio sa 567 krugova, drugoplasirani Kinez Boven Žang je "upucao" 564, a trećeplasirani Ukrajinac Viktor Bankin 560.

Prethodno su bronzane medalje za Srbiju na šampionatu u Egiptu osvojili Milenko Sebić, Milutin Stevanović i Lazar Kovačević, koji su bili treći ekipno u disciplini vazdušna puška, kao i Zorana Arunović u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Damir Mikec

 

Mikec je jedini strelac koji je ove sezone došao do medalje malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu. 

Na prvenstvima Evrope ovim oružjem je osvojio dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Do bronze je stigao u septembru, na EP u Vroclavu. U riznici ima i nekoliko ekipnih medalja, kao i odličja sa Svetskih kupova. Srpskom strelcu je ovo druga pojedinačna medalja na šampionatima sveta - pre četiri godine u Čangvonu je izborio srebrnu medalju, takođe malokalibarskim pištoljem. 

Sem Damira Mikeca, danas su svoj nastup imali i srpski juniori u ekipnom takmičenju puškom. Naše ekipe nisu uspele da prođu prvu fazu kvalifikacija.

Ovo je veliki uspeh za Mikeca koji nas je, definitivno, navikao na ovakve rezultate u godinama za nama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading