ITALIJAN ISPROBAO SRPSKE SPECIJALITETE NAKON VELIKOG USPEHA: Santareli svetsko zlato zalio domaćom rakijom

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

18.10.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je veoma veselo i emotivno u hotelu. Nazdravili smo rakijom. Međutim, pravo slavlje tek dolazi u narednim danima, rekao je selektor za naš portal.

ITALIJAN ISPROBAO SRPSKE SPECIJALITETE NAKON VELIKOG USPEHA: Santareli svetsko zlato zalio domaćom rakijom

Foto: www.profimedia.rs

Danijele Santareli

Harizmatični Italijan Danijele Santareli iz Folinja brzo je postao ljubimac srpskih navijača. Samo deset meseci otkako je preuzeo kormilo našeg tima i nasledio selektora Zorana Terzića doneo je novo zlato u bogatu kolekciju ženske odbojkaške reprezentacije. Srpkinje su pod njegovim vođstvom redom rušile sve protivnike i bez poraza odbranile svetski tron 12/12, na koji su se popele pre četiri godine u Japanu. Santareli tokom utakmica na Svetskom prvenstvu nije krio emocije, ali u intervjuu za Republiku otkrio je da je pravo ludilo nastalo posle osvajanja medalje.

Kako ste proslavili uspeh na Svetskom prvenstvu?

- Bilo je veoma veselo i emotivno u hotelu. Nazdravili smo rakijom, koja je veoma jaka. Međutim, tek ćemo slaviti u narednim danima. Ima još vremena. Napravili smo veliki uspeh i može se reći da smo zaslužili.

Da li ste očekivali ovakav rezultat kada ste preuzeli odbojkašku reprezentaciju Srbije?

- U svemu što radim trudim se da budem najbolji. Tako je bilo i sad. Prosto nisam imao dilemu da li treba da prihvatim ovaj posao i da li ću moći da napravim uspeh. Znao sam da idemo do kraja.

Republika

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Danijele Santareli

Rođeni ste i odrasli u Folinju, kako ste se navikli na Beograd?

- Italijani i Srbi su totalno drugačiji narod. Nemamo mnogo sličnosti. Sviđa mi se što su ovde svi veoma prijatni i trude se da ti pomognu i olakšaju stvari, da se svakog trenutka osećaš kao kod kuće. Takođe, sviđa mi se što ste nacija koja voli sport, veoma ste strastveni po tom pitanju. Voleo bih i da bolje upoznam srpsku kulturu i istoriju, to mi je veoma zanimljivo.

Srbija važnija od supruge

Vaša supruga Monika di Đenaro je reprezentativka Italije, vi vodite Srbiju. Koliko bi vam bilo teško da su se ove dve reprezentacije srele u finalu?

- Ne bi mi bilo svejedno, ali to ne bi umanjilo moju želju za pobedom. Ko god da je s druge strane, ja bih išao na pobedu jer ništa ne može da umanji moju želju za osvajanjem zlata. Moja supruga zna to i na kraju mi je čestitala na medalji, nosimo kući dva odličja.

Postoji li nešto što vam se ne sviđa u našoj zemlji?

- Jezik! Nikako ne mogu da ga naučim. Baš mi teško ide, znam nekoliko reči i to je sve. Trudiću se da savladam što pre, ali zasad mi ne ide najbolje.

Republika

Foto: OSSRB

Danijele Santareli

Kako provodite vreme van terena?

- Ja sam onaj klasičan sportski tip, samo me odbojka zanima. To mi je i posao i hobi i sve. Gledam utakmice stalno, sve što mogu. Van toga pogledam neki film, pročitam knjigu i to je sve. Nemam neka posebna interesovanje, bar ne van odbojke.

Odbojkašice se veselile uz Sanju Vučić

Zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu srpske odbojkašice su proslavile u jednom noćnom klubu, a pevala im je Sanja Vučić. Naše devojke su bile veoma vesele i sve vreme su đuskale uz poznate hitove. Smenjivali su se pesme Svetlane Ražnatović, Dragane Mirković i ostalih, a Srpkinje je posebno pogodila Cecina pesma " Kad bi bio ranjen". Proslava je trajala do kasnih večernjih sati, a Sanja je poručila da joj je bila čast što je pevala šampionkama.

- Naše zlatne cure. Bila mi je čast - istakla je Vučićeva na Instagramu.

Među gostima na proslavi bila je i Aleksandra Prijović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading