ŠAMPIONSKI RAZRED: Zlatna odbojkašica išla u odeljenje sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde i nekadašnjin košarkašem Partizana!

Autor:

Sport

17.10.2022

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi zajedno su pohađali beogradsku Osnovnu školu "Milan Đ. Milićević", u naselju Medaković 3.

ŠAMPIONSKI RAZRED: Zlatna odbojkašica išla u odeljenje sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde i nekadašnjin košarkašem Partizana!

Foto: OSSRB

Odbojkašice Srbije sa zlatnom medaljom

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka sveta, pošto je u velikom finalu rutinski pobedila selekciju Brazila.

Jedna od najzaslužnijih za to što je Srbija osvojila novo zlato bila je Mina Popović, devojka koja igra na poziciji srednjeg blokera, a u finalu je osvojila sedam poena za naš tim.

Republika

Foto: Starsport

Mina Popović diže ruke i slavi poen sa saigračicama

Mini (28) je to već osma medalja sa reprezentacijom Srbije. Osim ovog svetskog zlata, ima olimpijsku bronzu, te bronzu iz ovogodišnje Lige nacija, istu medalju je 2015. godine osvojila na Evropskim igrama, dok se u četiri navrata kitila medaljama na Evropskim prvenstvima (dva zlata i po jedno srebro i bronza).

Popovićeva je rođena 16. septembra 1994. godine, a osnovnu školu je pohađala u beogradskom naselju Medaković 3.

Tu dolazimo do jedne veoma zanimljive priče...

Naime, Mina nije bila jedino dete koje je kasnije postalo profesionalni sportista u svom odeljenju, već su zajedno sa njom išla još dva dečaka koja će kasnije zaigrati fudbal i košarku za dva najveća srpska kluba.

Dečak koji je postao profesionalni fudbaler je Vukan Savićević, momak koji je karijeru započeo igrajući za Crvenu zvezdu.

Republika

Foto: Starsport

Vukan Savićević u dresu Crvene zvezde protiv Kairata

Reprezentativac Crne Gore je prošao mlađe selekcije crveno-belih, a u prvom timu je bio od 2012. do 2015. godine. Za to vreme je sakupio 51 nastup na kom je postigao šest golova, uz dve asistencije.

Sada, Vukan igra za turski Giresunspor.

Sa druge strane, košarkom se profesionalno bavi Petar Aranitović, koji je tri godine branio boje Partizana.

Republika

Foto: Starsport

Petar Aranitović u dresu Partizana protiv Crvene zvezde

On je za to vreme osvojio jedan pehar u Superligi Srbije (2014. godine), a trenutno igra za nemačke Iceho Iglse.

Sportsku priču odeljenja VIII-1 koje je 2009. godine maturiralo u školi "Milan Đ. Milićević" zaokružio je njihov razredni starešina Milan Krstić.

Reč je o bivšem fudbalskom sudiji, koji, osim što radi u školi, je i član Izvršnog odbora Organizacije fudbalskih sudija Fudbalskog saveza Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading