BIZARNO: Bokserski spektakl otkazan zbog dopinga - Britanac koristio lek namenjen ženama!

Autor:

Sport

07.10.2022

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JAsno je da mnogobrojni sportisti pokušavaju da svoja dostignuća stimilišu raznim nedozvoljenim sredstvima, ali ono što je učinio britanski bokser može se svrstati u katagoriju "verovali, ili ne".

BIZARNO: Bokserski spektakl otkazan zbog dopinga - Britanac koristio lek namenjen ženama!

Foto: Tanjug/AP

U subotu 8. oktobra u londonskoj "O2 Areni" trebao je da se održi bokserski spektakl između Konora Bena i Krisa Jubanka, ali do meča ipak neće doći, a razlog otkazivana meča je prilično bizaran.

Naime, antidopingagencija je utvrdila da je u Benovom "uzorku B" pronađena supstanca koja se nalazi na listi zabranjenih, a u pitanju je lek "klomifen"

Da pojasnimo, "Klomifen" je lek koji se koristi za stimulaciju jajne ćelije kod žena. On stimuliše oslobađanje hormona neophodnih za izazivanje ovulacije, a prepisujese ženama koje imaju problema sa anovulatornim ciklusima.

 

Konor Ben je rođen u Londonu 28. septembra 1996. godine. Boksersku karijeru započeo je sa 19 godina i do sada je tokom profesionalne karijere imao 21 meč, ostvario je isto toliko trijumfa, a čak 14 puta je slavio nokautom.

Poslednji put u ring je ulazio aprila ove godine kada je u "Mančester Areni" tehničkim nokautom savladao južnoafrikanca Krisa van Herdena.

Ostaje da se vidi kakva će biti sudbina mača protiv Krisa Jubanka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading