GRME U PARTIZANU: Oteli su nam igrača, sve je urađeno mimo propisa!

Autor:

Sport

01.10.2022

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je baš sve bilo po propisima?

GRME U PARTIZANU: Oteli su nam igrača, sve je urađeno mimo propisa!

Foto: Starsport

Nikola Kojić postao je novi igrač Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca, a upravo ovaj podatak preti da dovede do velike bure kada je u pitanju srpski vaterpol sport.

Mladi vaterpolista koji se smatra jednim od najvećih talenata u Srbiji, bio je planiran kao neko oko koga će se graditi novi tim ekipe sa Banjice. Međutim, odlučio se Kojić da ovog leta promeni sredinu, Banjicu zameni Kragujevcem, a upravo ta činjenica izaziva veliko nezadovoljstvo kod čelnika najtrofejnijieg srpskog vaterpolo kolektiva.

Tim povodom medijima se obratio i prvi čovek Vaterpolo kluba Partizan Nikola Kuljača:

- Urađeno je protiv propisa, uputili smo žalbu Žalbenoj komisiji. Radnički nije imao pravo da ga registruje na ovakav način. Tačnije Kragujevčani su ga registrovali, smatrajući da je Kojić sa nama imao ugovor o stipendiranju. Takav ugovor, po Zakonu o sportu prestaje da važi datumom sticanja punoletstva. I dan posle Nikolinog rođendana on je registrovan - istakao je Nikola Kuljača za "Sportski žurnal" i dodao:

Foto: Starsport

Nikola Kuljača - VK Partizan

 

- Problem je što mi sa Kojićem nismo imali ugovor o stipendiranju već ugovor kao sa svakim drugim igračem, recimo Vicom. Taj ugovor je potpisan na četiri godine a kako je on tada bio maloletan potpis su stavili i roditelji! Čekamo odluku Žalbene komisije. Ubeđeni smo da smo u pravu i sigurno je da se nećemo lako pomiriti sa odlukom da na ovakav način izgubimo jednog kvalitetnog mladog igrača posebno što na mladima baziramo budućnost kluba.

U danu kada je Srbije ostala bez svog vaterpolo selektora, očigledno priprema se nova bura koja preti da još više unazadi ovaj trofejni sport.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading