SRPSKA ATLETIKA NE TREBA DA BRINE ZA BUDUĆNOST: Na veliku scenu stupaju juniori koji će proneti slavu ove zemlje!

Autor:

Sport

09.08.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Budućnost srpske atletike je svetla.

SRPSKA ATLETIKA NE TREBA DA BRINE ZA BUDUĆNOST: Na veliku scenu stupaju juniori koji će proneti slavu ove zemlje!

Foto: SAS

Angelina Topić

Sa dve medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu, ali i sa neloliko još odličnih rezultata potpuno je jasno da je budućnost srpske atletike svetla.

- Imali smo 12 predstavnika u kolumbijskom Kaliju, četiri finala, dve medalje, zlatnu Adriane Vilagoš, koja je bacila koplje fantastičnih 63,52 m, samo 17 cm je delilo od svetskog juniorskog rekorda. Drugu medalju, bronzanu Angeline Topić, mi smatramo zlatnom jer je imala veliki peh zbog trovanja - rekao je Veselin Jevrosimović predsednk Srpskog atletskog saveza na konferenciji za medije.


Ukazao je i na Bogdana Vidojkovića, koji je bio u finalu na 110 metara sa preponama pred kojim je velika budućnost, kao i Zoranu Rokavec, koja je imala težak peh zbog trovanja, ali je izborila 10. mesto u skoku u vis.

Foto: Twitter.com/World Athletics

Adriana Vilagoš

 


Dvostruka svetska juniorska prvakinja Adriana Vilagoš izjavila je da ne vidi sebe kao "čudo od deteta".

- Jako sam srećna što sam uspela da odbranim titulu svetske juniorske prvakinje. Malo je falilo da bude i svetski rekord, ali imamo ovu godinu i još jednu posle da ga oborimo - rekla je Vilagoš.

Foto: Tanjug/AP

Angelina Topić

 

Angelina Topić istakla je da je prezadovoljna svojim nastupom.

- Žao mi je samo što nismo svi imali iste uslove za skokove zbog peha koji sam imala, nisam mogla da dam maksimalni potencijal, ali ovo predstavlja veliko iskustvo za budućnost - izjavila je ćerka nekadašnjih asova srpske atletike Dragutina i Biljane Topić.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading